Skip to main content
search

На 27 октомври в Министерството на икономиката на официална церемония управителят на Баумит България Николай Бъчваров получи от заместник-министъра на икономиката Лъчезар Борисов сертификат за “Инвеститор “Клас А”. На церемонията по връчването присъства и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев.

Сертификатът е във връзка с инвестиционното намерение на Баумит България да изгради втори завод за сухи строителни смеси в гр. Ямбол, който е аналогичен на първия в гр. Елин Пелин.

Благодарение на този сертификат се очаква да се ускорят административните процедури по реализацията на проекта, да се предостави индивидуално административно обслужване и финансова подкрепа на инвестицията от страна на държавата, като се подпомогне изграждането на публичната инфраструктура до терена на завода.

Инвестицията на Баумит България е в размер на 15,760  млн. лв. Капацитетът на бъдещия завод за сухи смеси ще бъде 150 000 тона, като новото производствено предприятие ще създаде 22 работни места.

До момента Баумит България осигурява работа на 100 лица и е безспорен лидер на българския пазар в производството на сухи строителни смеси и топлоизолационни системи.

На снимка 2: (от ляво надясно) Николай Бъчваров – управител на Баумит България ЕООД, Валентина Александрова – координатор на проекта от БАИ, Стамен Янев – изпълнителен директор на БАИ, Ивелина Мандева – финансов директор на Баумит България.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu