На 7-ми ноември се проведе ден на отворените врати на Модул Предприемачество на Академия Лидерите. Програмата, създадена от Хобеликс и Силвия Павлова е с фокус хората, чийто път в професията е да работят за себе си. Представянето й се проведе в сградата на централния офис на основния спонсор на модула – „Винербергер“ България. Организаторите благодариха на компанията за гостоприемството.

„Предприемачеството не е за всеки.“ – сподели Христо Христов, управител на Хобеликс.

Изисква се смелост и огромен труд, за да се осмелиш да започнеш от нулата.

Какво всъщност е предприемачество в строителния сектор?

Сама по себе си, програмата е пионерна за строителния сектор. Иновативната идея е с насоченост към дигитализацията в строителството. Все повече хора напускат компанията си, за да създадат нещо собствено. В един момент идеите и очакванията между служител и работодател се разминават драстично.

Затова е създаден Модул Предприемачество! Той е за всички, които искат да валидират идеите си и да развият потенциала си. Start-up е тип мислене, който е необходим за създаването на собствен бизнес.

Лекторът на програмата Силвия Павлова представи себе си като странен хибрид – човек, работил в строителството, но и с доста опит в IT сектора. Множеството квалификации, образователни степени и опитът, които притежава, я правят ценен обучител в разработване и отглеждане на start-up-и. То е разгледано в две направления – като външно за развитие на конкретна лична бизнес концепция, както и вътрешно корпоративно. Важно за модулът е екипният принцип на работа.

Структурата на програмата се състои в пет компонента:

1.Идея – те не се генерират тепърва; анализира се първоначално обмислена такава.

2.Анализ на конкуренцията – къде стоите и имате ли място там?

3.Партньорите – кой ще бъде до вас по пътя към успеха?

4.Таргет клиентите

5.Финансирането

В края на Модул Предприемачество ще разполагате с конкретен бизнес план, който е документ, който сами сте съставили на базата на целия разгледан и преподаден инструментариум.

С помощта му ще можете да кандидатствате  за финансиране. Всички бизнес симулации, отворен тип казуси, както и срещи с реални предприемачи, достигнали до фаза на растеж само за две години, ще помогнат на участниците да погледнат идеята си от много ъгли.

На представянето присъстваха много студенти, които вече са завършили, както имаше и силно присъствие от IT сектора.

Всеки човек, който е проактивен, ще успее. Въпросът е колко време ще му отнеме. Едно е сигурно – Модул Предприемачество ще даде знания, които гарантират по-бързи резултати.

Кандидатствай за Модул Предприемачество тук!

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

ТОТАЛПРОЕКТ: един различен поглед към соцархитектурата
За обектите от близкото минало като ново архитектурно наследство

В края на юни беше открита изложбата „Тоталпроект“ – копродукция на Топл…