Skip to main content
search

Академия Лидерите отвори врати на 19-ти октомври  в конферентна зала в Студентски град. Проведе се първата среща на всички одобрени да участват в инициативата. Организаторите от Хобеликс  посрещнаха най-добрите кандидати с встъпителни думи и разказаха за пътя, който е довел до осъществяването на проекта. Срещата бе изпълнена с много смях и весели моменти.

Предизвикателствата и уроците за участниците в Академия Лидерите започнаха от самото начало.За  да се запознаят помежду си, и да превъзмогнат страха си от презентация пред непозната публика, в рамките на една минута всеки представи себе си пред аудиторията. В шеги и закачки дори най-срамежливите споделиха интересни факти за живота си. Така в рамките на шейсет минути бъдещите лидери се опознаха и започнаха своето обучение.

Общият брой на участниците в Академия Лидерите е петдесет. Те са на различна възраст и на различен етап от живота си. Някои от тях са все още учащи, други са дипломанти, магистри, има наскоро завършили и работещи. Участниците са разделени на десет екипа по пет човека – различни университети, специалности, характери. По този начин са поставени в ситуация , в която ще се научат да работят с хора, имащи уникален подход към решението на проблеми от различно естество.

По време на първата презентация  участниците се запознаха със стъпките, които ги очакват и начина на работа, който ще следват. В последствие създадоха кодекс – правила, които сами избраха и дадоха своето обещание, че ще спазват, с подписа си.

В края на срещата изненадите все още не бяха приключили – Академия Лидерите продължи в неформална обстановка. Всеки имаше възможност да опознае бъдещия си екип и конкурентните такива.

Първата лекция бе на следващия ден с различна локация. Срещата е с компания Wienerberger Bulgaria и поставя началните им стъпки към успешен старт на професионално развитие.

Остави коментар

Close Menu