След като тази година беше обявен конкурс за изпълнението на ЛОТ-1 от магистрала „Струма“, вече и ЛОТ-4 чака кандидати за строителството на най-южната отсечка от аутобана.

Национална агенция „Пътна инфраструктура“ обяви конкурс за обществена поръчка за допълнително проектиране и  строителството на трасето между Сандански и граничен пункт „Кулата“. Тръжната документация може да бъде закупена до 8 август, а оферти се приемат до 18 август. Очаква се отварянето на офертите да бъде непосредствено след крайния срок – на 19 август.

Естествено критерият за избор на изпълнител е както беше при ЛОТ-1 – най-ниската офертна цена. Иначе прогнозната стойност на отсечката е 86 млн. лева при дължина на участъка 15 км. В проекта е предвидено изграждането на два пътни възела. Първият е между Мелник и Петрич, а вторият при с. Генерал Тодоров. От селото до Марино поле се предвижда и изместване на съществуващата международна железопътна линия.

Първоначално датата на започването на търга трябваше да бъде не повече от 2 седмици след този на ЛОТ-1, но поради промени в правилата за провеждане на обществените поръчки, процедурата се забави.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…