Skip to main content
search

Архитектът на новия стадион Камп Ноу в Барселона Такейюки Катсуя за първи път ще посети България и ще бъде специален лектор на Международна фасадна конференция, организирана от ЕТЕМ на 21 ви октомври 2017г.

Футболната арена в Барселона предстои да бъде напълно реновирана, с по-модерен дизайн и почти два пъти по-голяма вместимост. Един от архитектите поели тази задача е Такейюки Катсуя, генерален мениджър на екип „Дизайн“, в едно от водещите архитектурни и инженерни студия в Азия – Nikken Sekkei.

Екипът на Катсуя печели Международния конкурс за дизайн на стадион Камп Ноу в Барселона, Испания. В колаборация с испанското бюро Pascual i Ausió Arquitectes, представят голям покрив на стадиона, простиращ се от центъра на стадиона към града. Покрива ще преминава над сички пътеки и тераси, в израз на неповторимата демократична структура на футболния клуб. В проекта за реновацията е включено и цялостно премахване на външната фасада на сградата, което ще позволи на зрителите да се смесят с атмосферата на Барселона. Емблематичният стадион е първоначално проектиран през 1957г. от Франческо Митънс Миро. В началото с капацитет от 99 354 души, се очаква да нарастне до 105 000 души, след края на строителството на Камп Ноу през 2021г.

 

Друг от последните проекти на Такейюки Катсуя е в студентски кампус Йотуа в Токио, Япония. 17 етажната сграда Sophia, ще бъде най-високата в кампуса. Проектирана, така че да е съвместима с обкръжаващите пеизаж и общност, стените в долните етажи ще бъдат облицовани със същия вид теракот, използван при църквата „Св. Игнатий“, която е важно и символично място в Йотуя.

През 2000г.,Такейюки Катсуя става част от архитектурното студио в Япония, Nikken Sekkei. Студиото има представителства в Азия, Европа и Близкия Изток. До момента Катсуя има участия в проекти на мащабни сгради с различни предназначения. В портфолиото на архитекта влизат проекти като: Renai Aoyama Building (2003), Toho Gakuen College Annex (2004), NOMURA Co., Ltd. Craft Headquarter Building (2009), Mokuzai Kaikan Hall (2009), Toa Road Corporation Headquarters Building (2015)” и  Sophia University’s Sophia Tower (2017 г.).

Подобно портфолио, присъстващо на Международната фасадна конференция, ще вдъхнови присъстващите, чрез японските методи и традиции за архитектура, взаимстваща се от заобикалящата  среда.

Международната фасадна конференция, предстои да се случи за четвърти път, в който път предстои динамична програма и представяне на световно известни архитекти и професионалисти от целия свят.

Организаторите от ЕТЕМ, имат за цел да насочат вниманието към водещи имена в проектирането, към последни иновации в дизайна и фасадното проектиране. Подробна програма за събитието може да намерите www.facadeconference.com

 

Остави коментар

Close Menu