Skip to main content
search

За тринадесети пореден път инициативата “Лидерите, които строят” срещна студентите с водеща фигура в строителния бизнес – Атанас Буглов,  управител на Wienerberger Bulgaria

Атанас Буглов започва своята кариера като младши счетоводител във водещата консултантска компания – KPMG, където остава 6 години. Кандидатства за позицията ръководител на финансов отдел на Wienerberger Bulgaria, няколко месеца по-късно се среща с австрийската група и започва работа. “Беше любов от пръв поглед” – казва той за компанията. – “И така вече 11 години.”

За успехът си той казва, че е работохолик, стои по 15-16 часа в офиса и може би това му е помагало да върви нагоре в кариерата си. Като управител той споменава няколко качества, които не иска хората от екипа му да притежават, едно от тях е лицемерието и създаването на интриги, които пречат на екипната работа. За него е важно да разговаря с колектива си и да намират изход от проблемите заедно, да анализира, да участва в работата с наставления, правилен стимул и приятелски отношения.

Като своя мечта в професионален план, Атанас Буглов се стреми към пазар, в който качеството е по-високо ценено от количеството, конкурентните фирми са партньори, а строителите се стремят към използването на по-добрите материали. На въпроса защо е избрал да участва в “Лидерите, които строят” той отговаря – “Стимулира ме възможността да споделя опит” и така той споделя два съвета към студентите, първият му го дава негов работодател относно презентационните умения: “Или грабваш вниманието на аудиторията през първата една минута или ги губиш до края, обмисли добре какво да кажеш в тази първа минута.” С втория съвет завършва и последната среща от поредицата “Лидерите, които строят”: “Ако искате да сте успешни не губете своите лични ценности. Ако след 30 години се обърнете и не сте ги променили, значи сте постигнали успеха.” – споделя Атанас Буглов.

Карина Дикова

Студент по архитектура в УАСГ.

Остави коментар

Close Menu