Българската асоциация за изолации в строителството (БАИС) ще проведе обучителен курс на 11-ти и 25-ти октомври във Варна и София. Темата му е работата с Ръководство за енергийно ефективно обновяване на ограждащите конструкции на сгради – средство за улеснение на проектирането и контрола в строителния процес.

Какви са целите на обучението?

Участниците в инвестиционния процес ще се запознаят с основните принципи на енергийната ефективност, нормативната база, свързана с нея, както и със скорошните изменения. Ще бъде представени Ръководството за енергийно ефективно обновяване  на ограждащите конструкции на сгради, както и начините на работа с него. Обучението ще обърне внимание на изискванията и основните изменения в нормативната уредба на противопожарната защита.

Обучението включва запознаване с Ръководството и новите противопожарни изисквания

То разглежда енергийната ефективност, нейното значение и елементи и обвързаната с нея нормативна база. Фокус е приложението на Ръководството при проектиране, контрол на изпълнението и приемане на ограждащите конструкции като се обръща внимание на отделните елементи – подземни части и цокъл, покриви на съществуващи сгради и външни топлоизолационни комбинирани системи на фасадни стени.

Специално внимание е отделено и на изискванията към противопожарната защита, както и на измененията в Наредба № Iз-1971 от 29.10.2009 г. за строително-технически правила и норми за осигуряване на безопасност при пожар. Обръща се внимание на принципните положения, причини и очакван ефект и отражението им върху проектирането и изпълнението на обновяване с цел повишена енергийна ефективност. Ще бъдат разгледани принципни детайли и технически решения.

След случаи като миналогодишния пожар в 27-етажната жилищна сграда „Гренфел Тауър“ в Лондон темата за санирането предизвика дебати за безопасността на топлоизолационните материали, които се използват у нас. Неосведомеността на обществото води до общо притеснение, тъй като много хора обитават блокове, които са в процес на обновяване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Именно затова е важно да се обърне внимание на повишените противопожарни изисквания.

Курсът ще се проведе на 11 октомври 2018 г. от 13.30 ч. в гр. Варна, на адрес ул. „Мусала“ № 10, както и на 25 октомври 2018 г. от 13.30 ч. в гр. София – ул. „Кракра“ № 11, зала 1, етаж 1. Таксата за участие в него е 60 лв. с ДДС за едно обучение. Регистрацията е отворена до 28-ми септември 2018 г.

Запазете своето място тук.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Георги Мърхов
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Новата детска болница и новите политархитектурни решения
Защо експертизата на професионалистите бе чута чак сега?

Незавършеният от десетилетия строеж на нова детска болница ще бъде премахнат и заведението…