Теренът за този наскоро реализиран проект се намира на входа на Санкт Петербург откъм Мурманската магистрала, върху „подобно на пропилеи образувание“.

Сградите от новия комплекс оформят ансамбъл с Володарския мост и официалния площад в памет на героите. Комплексът се състои от две подобни една на друга яркочервени сгради, разположени симетрично една срещу друга.

Първата сграда се намира върху имот с площ 1800 m2 и е правоъгълна по форма. Има 4 етажа. Техническите, складовите и спомагателните помещения са подслонени в отсрещната сграда. Там технически зони са обособени на сутеренния и приземния етаж и на покрива. На партера се подвизава също и хранителен магазин, а вторият етаж е запазен за магазин за елетрически уреди.

Сутеренът и вторият етаж разполагат с малки магазини за различни видове стоки, разположени от двете страни на „търговски улички“. Търговските зони са разделени с ажурни стъклени прегради. Евакуацията на сградата става от четирите ъгъла на сградата, където вертикалните комуникации отвеждат до директни изходи.

Метафоричните фасади представляват вариация на добре познатия бар код по опаковките на всички индустриално произведени стоки. Съставени са от редуващи се вертикални прозоречни отвори (използвано е оцветено в тъмносиво стъкло) и меки зони на плътна стена. Нейната конструкция е метална, със стандартния пълнеж от топлоизолация и метална облицовка от набраздени вертикални елементи.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…