През 1988 г. два австрийски концерна, производители на строителни материали, се кооперират и основават марката БАУМИТ, с която да започнат своята експанзия в Европа. На 22 декември 1995 г. се поставя началото на компанията в България.

Днес БАУМИТ е една от най-успешните марки за строителни материали в областта на фасадите, мазилките, замазките и топлоизолационните системи в Европа.

БАУМИТ И ИНОВАЦИИТЕ

Сърцето на БАУМИТ е в Центъра по изследователска и развойна дейност във Вопфинг, Австрия. Това е мястото, в което се раждат идеите с бъдеще и се доразвиват до пазарна зрялост. Заедно с него по развитието на продуктите на БАУМИТ  работят и локалните й отдели.

През 1999 г. БАУМИТ създава иновативната активнодишаща топлоизолационна система Баумит опън® – КлимаФасада, която прави климата в помещенията невероятно уютен. През 2005 г. за първи път е въведен лепилният анкер Баумит СтарТрек – революция в закрепването на фасадните системи. След това следват разработки за самопочисваща се фасада на основата на нанотехнологиите (НанопорТоп и НанопорКолор), която впоследствие се доразвива със самопочистване с помощта на светлината (фотокатализа).  Специалистите по цветовете не остават по-назад и през 2012 г. на разположение на дизайнери и архитекти е вече най-голямата в Европа цветова система за фасада (888 цвята) – Баумит Лайф. През 2018 г. „Baumit goes green!“- на пазара е продуктовата линия Клима, която допълва стремежа на Баумит към създаване на устойчиви продукти за здравословен живот. Продуктите на БАУМИТ предлагат здравословна среда без плесени и мухъл.

ФИРМЕНА ФИЛОСОФИЯ НА БАУМИТ БЪЛГАРИЯ

БАУМИТ е марка, предлагаща комплексен продукт, от който 50% са качествените материали, а останалите 50% са логистика и обслужване.

СИГУРНОСТ И КАЧЕСТВО

Сертифицираните с Европейско техническо одобрение топлоизолационни системи на БАУМИТ гарантират сигурност и дълготрайност на фасадата. Към това се прибавят и контрола върху изпълнението и писмената гаранция на готовия продукт.

По отношение на специфичните архитектурни решения, БАУМИТ предлага перфектни детайли, пригодени за най-разпространените архитектурни програми. 888-те цвята Life, съчетани с ефекти от програма Дизайн създават неограничени възможности за полет на въображението.

ОБУЧЕНИЕТО И УСЪВЪРШЕНСТВАНЕТО СА ВАЖНИ

  • Обучения на ученици от професионалните гимназии по строителство;
  • Работа със студенти – практики и конкурси;
  • Център за професионално обучение към БАУМИТ, в който са обучени близо 800 човека в 68 курса.

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

Сигурността на над 20-годишния опит на БАУМИТ предлага перфектно обслужване и доказани продукти. Стъпки в тази насока са новата офис сграда със съвременно организирано обслужване, разрастването на производствената база и въведените онлайн заявки и интернет услуги и консултации.

Визията на БАУМИТ се гради върху грижа за по-красив, по-здравословен живот с по-голяма отговорност към спестяването на енергия и улеснена работа със скъсено време на строителния обект. Дейността на всички предприятия на БАУМИТ е ориентирана към потребностите на клиентите за създаване на дълготрайност в екологичен и социален аспект.

В центъра на производствения процес на компанията стои внимателното отношение към природните ресурси. Най-висша цел на БАУМИТ е развитието на нови концепции и идеи, които да допринесат за намаляване на вредните емисии и ограничаване на потреблението на енергия при влагането на продуктите на компанията.

ПАЗАРЕН ДЯЛ

Баумит България е лидер в предлагането на топлоизолационни системи, машинни мазилки и сухи бетони в България и е в челната тройка по продажби на лепила за керамични покрития.

В България с фасадни топлоизолационни системи на БАУМИТ са изолирани над 18 млн. кв. м стени.

РЕАЛИЗИРАНИ ОБЕКТИ

По отношение на реализираните обекти, компанията има значително участие в реставрацията на шедьоври на архитектурното творчество, сред които Художествената академия, Фармацевтичния факултет, Етнографския музей в Пазарджик, Дома на художниците в Пловдив, театрите в Плевен и Хасково, бившето Китайско посолство и много други. Сред другите референтни обекти на компанията са множество хотелски комплекси, жилищни и обществени сгради. БАУМИТ участва активно в процеса на саниране в последните години в Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Военноморски клуб, гр.Варна | Използвани материали в обекта: Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликонКолор

Хотел и конна спортна база, с.Житница | Използвани материали в обекта: Баумит интегрирана топлоизолационна система с крайно покритие КреативТоп и СиликонТоп

Параклис „Свети Димитър“, гр.Ихтиман | Използвани материали в обекта: Баумит мазилкова система с крайно покритие СиликатТоп и ПураКолор

Общо 820 фасади са се състезавали в конкурса на БАУМИТ „Фасада на годината“ в 14 издания.

ЕКИП

Първият офис на компанията е бил в Геофизическия институт на БАН. През 1998 г. Баумит България закупува терен за развитие на марката на стратегическо място в гр. Елин Пелин.

През юли 2007 г. в Елин Пелин заработва най-големият завод за сухи строителни смеси в България с капацитет от 200 000 тона годишно.

Екипът на БАУМИТ в България понастощем има 102-ма сътрудници. Дистрибуторската мрежа покрива 110 фирми, 130 поддистрибутори и 307 места на продажба.

През 2017 г. Баумит България получава сертификат за Инвеститор Клас „А“ по повод намеренията за изграждане на втори завод за сухи строителни смеси.

 

Вижте тук предложенията на БАУМИТ.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Компании

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…