Баумит откри новата си офис сграда в град Елин Пелин. На 14.05 управителят на „Баумит България” ЕООД – Николай Бъчваров и кметът на град Елин Пелин – Ивайло Симеонов я откриха тържествено. Сградата е разположена в централата на фирмата, където е образуван административен и производствен комплекс. На събитието присъстваха партньори, приятели на фирмата, както и представители на медиите.

В заданието на проекта беше поставено важното изискването офис сградата да отговаря до максимална степен на фирмената визия на Баумит: 

„Ние желаем всички хора да живеят по-красиво, по-здравословно и енергоспестяващо.“

 Важно е това виждане да бъде пренесено и в грижата за служителите на фирмата. Сградата ще се превърне в тяхна ежедневна дестинация и трябва да осигурява най-добрите условия на обитаване. Най-важните предизвикателства, на които трябваше да отговорят проектантите, бяха максимална функционалност, която да улеснява логистиката и комуникацията. Комфортът, иновативността и разбира се високата енергоефективност бяха задължителни параметри.

Разработката на проекта беше поверена в ръцете на „Елит Студио” ЕООД с управител арх. Калин Диков, а ръководителят беше арх. Галина Стоянова.  Още в идейна фаза проектантите предложиха на най-енергоефективната форма за сградата – куб.

Централното фоайе и атриумното пространство имат обединителна функция, с което се придава .усещане за единност и колективност. Оттам всеки отдел се разпределя в сградата според неговите нужди. Предвидени са резервни работни места за външните сътрудници и три зали със съвременна техника, които ще служат за срещи, обучения и съвещания. Предвидена е и удобна зала за хранене.

Конкурсът за главен изпълнител беше спечелен от „АТ Инженеринг 2000” с управител Илиян Терзиев. За строителен надзор беше избрана фирмата „ММВ Инженеринг” ЕООД с управител Михаил Вълчанов. Те имаха грижата за законосъобразността и точността на документацията, както в проектна фаза, така и по време на цялостното изпълнение.

За фасадното оформление допринесе фирма „Кристиан Нейко”. Тя изработи и монтира дограмите и козирките. Дело на компанията са и всички вътрешни парапети и стъклени витрини, които служат за разграничаването на работните пространтства на всеки отдел. Електрическата инсталация беше поверена изцяло в ръцете на фирма „Кимтех България” ООД с управител Иван Костов. От проекта до последния детайл в изпълнението те успяха да отговорят на изискванията на инвеститора и да осигурят необходимите удобства за правилното функциониране на новата сграда. За завършен вид на обекта допринесе доброто изпълнение на вертикалната планировка от фирма „БКС Строител” с управител Венцислав Мишев.

Интериорно решение на сградата също е дело на „Елит Студио” ЕООД. Тя успяха максимално да се придържат към корпоративна простота на решенията, съчетана с удобство, елегантност и стил. Последните щрихи за оформяне на ефективна работна среда бяха направени от фирма „ОРТ” с управител Младен Цонев. Те осигуриха обзавеждането и допринесоха за цялостния комфорт на служителите. На откриването г-н Николай Бъчваров сподели, че новата офис сграда е сбъдната мечта на ръководството.

Целта винаги е била осигуряването на работа в комфортна и модерна среда за служителите на „Баумит България”.

Заредете още от Зекие Емин
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Правилните материали – необходимо условие за качествена реставрация
Инж. Даниел Трънков от RÖFIX разказва за реставрацията на Централна гара Пловдив

Каква беше ролята на RÖFIX при реставрацията на Централна гара Пловдив? Първоначално към н…