Skip to main content
search

Покритите с цветове дървета и храсти, един от символите на най-красивата фаза на пролетта, са навсякъде около нас. Сградите с нови фасади допълват усещането ни за красота и симетрия, за хармония и цялост. Те са неизменна част от пролетния пейзаж. Осем от тях, които вплитат в себе си фасадните системи на Баумит, духа на сезона и красива архитектура, са участниците в конкурса „Фасада на сезона“, етап Пролет. Вие, нашето жури, имате възможността да подкрепите вашия фаворит като гласувате за него до 12:00 на 31 май 2018г.

На първо място във временното класиране вие поставихте многофамилната жилищна сграда в категория „Жилищни сгради – ново строителство“ – обект 1, на улица на ул. „Ал. Стамболийски“ 4, гр. Плевен. Тя е проектирана от арх. Румен Шекеров от „Шекеров архитекти“, който е и заявител на обекта. Инвеститор и изпълнител е фирма „Четири едно“ ООД. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система “Стар” с крайно покритие СиликонТоп К1,5, а  цветове ѝ са 0019, М746, М747.

Многофамилна жилищна сграда – обект 1 (Снимка ©http://fs.baumit.bg)

„Подобряване на енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда“ – обект 8 на ул. Спортна №3, вх. А, Б и В, град гр. Габрово се нарежда на второ място във временното класиране в категорията „Термично саниране“. Проектант е арх. Константин Брънеков от „Лано проект“ ЕООД, а изпълнител и заявител е фирмата „Гипсотехника“ ООД. Инвеститорът на проекта е община Габрово. Възстановяването на фасадата е реализирано с Баумит интегрирана топлоизолационна система “Про” с крайно покритие ГранопорТоп К1,5. Използваните цветове са 0608, 0605, 0603.

„Подобряване на енергийната ефективност на многофамилна жилищна сграда“ – обект 8 (Снимка ©http://fs.baumit.bg)

Триетажна жилищна сграда с магазини от категория „Жилищни сгради – ново строителство“ – обект 7, гр. Кюстендил избрахте да се класира на трето място до момента. Обектът е проектиран от арх. Георги Велков, изпълнителят е фирмата “Дарсас ЕООД”, а инвеститор е г-н Михаил Стоянов. Фасадата е изпълнена с Баумит интегрирана топлоизолационна система “Стар” с крайно покритие ГранопорТоп К1,5 с цветове 0195 и 0192.

Триетажна жилищна сграда с магазини – обект 7 (Снимка ©http://fs.baumit.bg)

Вашите фаворити може да подкрепите до 12:00 на 31 май. Фасадата, която е събрала най-много гласове, ще бъде удостоена с почетна грамота за победител в гласуването от публиката в сезон „Пролет“. Обектите, които не са спечелили, ще имат шанса да бъдат оценени през м.февруари 2019г. от професионално жури.

Успех на всички участници!

Траяна Цветкова

Асистент в Университет по архитектура, строителство и геодезия. Мотивирана и амбициозна. Вярва, че най-големият враг на креативността е съмнението.

Остави коментар

Close Menu