Вчера премиерът на България Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройствтото Росен Плевнелиев откриха 19 километрова рехабилиритана отсечка между Крумовград и Момчилград, съобщават от пресцентъра на МС. Според премиера Борисов, правителството предоставя на хората в региона всеки ден нови придобивки, а новата отсечка ще отвори целия регион.

Иначе отсечката е част от международното трасе до Гърция „Кърджали-Момчилград-Крумовград-Кипринос“. Тя е част от Лот 12 от първия етап на програма „Регионално развитие“ 2007-2013. Общата стойност на рехабилитацията е над 9 200 00 лв. Според изчисления на АПИ в областта над 160 хил. души ще позлват новия път. Той вече разполага и с акт 16.

Междувременно вчера в АПИ бяха отворени ценовите офертни за строителен надзор на пътя I-5 в участъка между „Кърджали-Подкова“. Ето и офертите на шест от общо десетте кандидати за консултант:

Дължината не целия обект е 32км, като 8км ще бъде рехабилитация на съществуваща настилка и 24км строителство на нов път. Проектът е съфинансиран от Кохезионния фонд на ЕС, а парите ще минат през ОП „Транспорт“. В тръжните документи прогнозната стойност е 52 млн. лв. Индикативната стойност обаче е 32 млн. евро, като едва 6.4 млн. евро ще бъдат осигурени от републиканския бюджет. Първа копка трябва да бъде направена в края на август. До края на 2011 година пък трябва да бъде изготвен проектът за околовръстен път на Кърджали.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…