БРАМАК и ИКОПАЛ са лидери в производството на строителни материали и елементи за покрива. От 2017 г. компаниите вече са част от глобалната група BMI (Braas Monier Icopal Group). С това действие акционерът на групата Standard Industries обединява заедно два силни бизнеса – Braas Monier и Icopal, за да изгради група, световен лидер в предоставянето на системни и комплексни решения в областта на скатните и плоските покриви.

Новото име на групата e BMI. То комбинира елементи на Braas Monier и Icopal и символизира общото бъдеще на двете марки, но и подчертава богатото наследство, опита и професионализма на двете компании. БРАМАК ПС ЕООД ще продължи да упражнява дейността си под познатата марка, която успешно изгражда на българския пазар в продължение на почти 20 години, като част от новата BMI Group.

BMIGroup е най-големият производител на покривни системи за скатни и плоски покриви в Европа.

Системни покривни решения от BMI Group

Техният близо 150-годишен опит ги прави лидер на европейския пазар, както и с операции в Азия и Южна Африка. BMI Group е водещ производител на енергийно-ефективни коминни, отоплителни и вентилационни системи.  Високотехнологичните решения, които предлагат в областта на гражданското и инженерното строителство са основани на дългосрочния опит и международното признание, което получават дейността си.

Приблизително 11 000 служители в 40 държави по света съдействат на клиентите с професионални решения, експертни съвети и техническа информация, както за жилищни, така и за административни и производствени проекти.

ИНОВАЦИИ

Керемидите БРАМАК са отличени за високото си качество с много награди, отговарят на норма БДС EN490/491 и носят знака СЕ. За компанията са важни както функционалността, която повишава жизнения стандарт на обитателите, така и естетиката на продуктите.

От 1999 г. БРАМАК притежава знак за цялостно природосъобразно и екологично качество.

 През 2003 г. БРАМАК България инвестира над 1 млн. лева за въвеждане на технология за производство на първата по рода си на българския пазар керемида с повърхностно покритие – Спектра. През същата година моделът печели златен медал на Есенния международен технически панаир в Пловдив.

През 2005 г. БРАМАК въвежда високопрофилния модел Атика, която е аналог на старата турска керемида. В началото на 2007 г. компанията инвестира в нова производствена линия и въвежда уникалната за България технология BRAMAC PRO – двойно покритие, което осигурява по-дълготрайна защита на цвета, по-еднородна повърхност и по-добра защита от климатични условия. От същата година керемидите Спектра Класик и Атика се произвеждат с покритието BRAMAC PRO и носят имената Класик Про и Атика Про. Те са сред най-продаваните керемиди на българския пазар.

През 2008г. Брамак въвежда първите в България слънчеви колектори за вграждане в покрива под марката Соларен покрив Брамак.

ICOPAL GROUP е производител на продукти за плоски и скатни покриви, фундаменти и инженерни съоръжения. Основният бизнес на компанията са хидроизолационните системи с фокус върху битумните мембрани.

BMI Group разполага с уникално наследство по отношение на тестването на продуктите във всякакви условия. Това ги прави иноватори в областта на новите стандарти на производство и предлагането на екологични решения.

ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАНИЕ

БРАМАК организира обучения за строителни фирми и майстори, които да обогатят и актуализират знанията на майсторите и представителите на строителни фирми по отношение на предлаганите от БРАМАК керемиди и покривни принадлежности, както и да представи новостите в бранша. Обученията имат и атрактивна практическа част, която доприняся още повече за трупането на опит при полагането на покривната система. До момента Брамак има сертифицирани над 340 майстори, бригади и фирми. Те са и членове на Клуб „Брамак ТОП МАЙСТОР“. В периода от 2013 г. до момента през обучение са минали повече от 2000 майстори.

През 2016 г. Кирил Дяков, управител на БРАМАК България, изнесе лекция във форума „Лидерите, които строят“.

Кирил Дяков в „Лидерите, които строят“ | Снимка: liderite.bg

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

За БРАМАК и ИКОПАЛ качеството на продуктите е висш приоритет. Компаниите залагат на непрекъснати инвестиции в научно-изследователска дейност и грижа за покривната система да бъде все по-сигурна, по-красива, енергийно ефективна и икономична.

БРАМАК гарантира за качеството на материалите си и се грижи за спокойствието на техните ползватели. Поради тази причина компанията предоставя цели две гаранции. Първата обхваща 30 години неограничена писмена гаранция за материала и студоустойчивостта на всички керемиди, а втората – 15 години допълнителна застраховка на покривната система. Допълнителната покрива рискове от пожар, природни бедствия, включително буря, градушка, проливен дъжд, тежест при натрупване на сняг, падащи дървета и клони, други външни обекти, вследствие буря или градушка.

Всяка година „БРАМАК ПС“ ЕООД  дарява покривни продукти за покривите на сгради с историческа и национална стойност, някои от които са:

 • Главна Църква в Роженски манастир;
 • Земенския Манастир – до гр.Земен;
 • Храм „Св.Николай Мирликийски Чудотворец“ – с.Голяма Брестница;
 • Клисурски Манастир „Света Петка“ – с.Клисура (над Банкя);
 • Кремиковски Манастир “Св.Георги Победоносец“;
 • Храм „Успение Богородично“ – с.Богородица, общ.Петрич;
 • Параклис “ Св.Георги Победоносец“ – гр.Бургас;
 • Народно Читалище “Иларион Драгостинов“ – с.Арбанаси;
 • Храм „Света Петка“ – с.Невестино;
 • Манастир “Свети Спас“ – с.Долни Лозен;
 • Храм „Преподобна Петка“ – с.Петково, общ.Ел.Пелин;
 • Храм „Св.Йоан Кръстител“ – с.Смилец, общ.Силистра;
 • Средновековна каменна църква от 12 в. „Свети Георги“ – с.Люти Брод, общ.Мездра.

ПАЗАРЕН ДЯЛ

Марката Брамак е известна в много европейски страни с високото качество и 30-годишната гаранция, която дава за своите бетонови изделия. Брамак е лидер на пазарите, на които оперира. В България  компанията е лидер на пазара на бетонови керемиди и  притежава около 30 % от целия пазар.

Заводът за керемиди и ръчни изделия до с. Столник, общ. Елин Пелин е създаден през 2007 г. с инвестиция от 15 млн.лева. От 2008г. значението на Брамак Покривни Системи България за целия концерн нараства – вторият завод произвежда не само за българския пазар, но и за износ за Сърбия, Македония, Албания и Косово.

РЕАЛИЗИРАНИ ОБЕКТИ

Продуктите на Брамак и Икопал са подходящи както за ново строителство, така и за реновиране. Много сгради-частни, обществени и паметници на културата в България са изградени с продуктите на двете фирми.

Сред по по-интересните реализирани обекти на Брамак са Синодалната палата в София, Рилски манастир, Хаджидимовски манастир, църква „Св. Четиридесет мъченици“ във Велико Търново, Неврокопска митрополия, Роженски манастир, Созополис, РИУ Правец, ЖП гара Варна, Трейшън клифс голф Каварна, Калиакрия и още много други.

Созополис – луксозни ваканционни къщи на Черноморието | Снимка: sozopolis.bg

Икопал е компания, ангажирана в проекти като Централна автогара в София, София Тех Парк, Mall of Sofia, Хотел „Радисън“, БНП Париба, разширение на трети метро диаметър на Метрополитен на бул. „Монтевидео“, Офис Парк Пловдив и още много други.

Вижте тук предложенията на БРАМАК и ИКОПАЛ.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Компании

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…