В продължение на няколко години в лабораториите на БРАМАК в Германия бяха разработени модерни методи, които направиха възможно получаването на повърхност от нов вид с непознати до сега качества. Дългогодишните изследвания и тестове родиха едно ново поколение керемиди, предлагащи широкоспектърна защита на дома и хората от атмосферните влияния, екстремните климатични условия, мухъл, плесени и замърсяване. Днес, след близо 10 години опит с този продукт в много европейски държави, Брамак представя пред българската публика това революционно решение, наречено Protector.

С уникалните си качества Протектор ви защитава от повече неща, отколкото може да се види.
1. Повишена защита от замърсяване повърхността на покрива
Протектор на Брамак е система, която защитава от невидими агресори като индустриални и автомобилни газове, както и от киселинен дъжд;
2. Повишена защита от образуване на мухъл и плесени
Нежеланите зелени петна не може да бъдат видяни върху покрив, изпълнен с Брамак Протектор. Мястото на мъховете и водораслите е сред природата, а не на покрива;
3. Повишена защита срещу суровите екстремни метеорологични условия
Брамак-Протектор не се влияе от това, дали вали дъжд или сняг, дали е замръзнало или има вятър. Това покритие осигурява перфектна защита от всякакви метеорологични условия 365 дни в годината;
4. Дълготрайна защита на цвета
С Брамак-Протектор дори след много години цветът на покрива си остава такъв, какъвто е бил в първия ден;
5. Повишена защита срещу вредните климатични условия
Силни дъждове, градушки, бури или силна жега не могат да наранят покрива с керемиди Брамак-Протектор;

ТЕХНОЛОГИЯ

Системата ПРОТЕКТОР e изградена от 3 слоя, всеки, от които, изпълнява определена роля, за да се гарантира петорната защита на покрива.
Най-външният високотехнологичен слой се състои от наночастици, които са толкова малки, че се нанасят 5 000 пъти върху дебелината на косъм. Те образуват хидрофилно покритие от външната страна, което поради ниското сцепление пречи на замърсяващите частици да се задържат. Така те могат да бъдат отстранени много по-лесно. Покритието е устойчиво на ултравиолетови лъчи и е незабележимо.
Водата и мръсотията се оттичат в голяма степен. Ефективно се предотвратяват промените в цвета и варовиковите наслоявания, а също така киселини и луги не въздействат върху повърхността.
Силициевите частици се свързват невидимо с керемидата и я предпазват от органични и неорганични замърсявания. Дъждът просто измива мръсотията, напр. прах, цветен прашец, автомобилни и промишлени отработени газове, наслоявания, основи и киселини. Повърхността може да бъде почистена без предпазният слой да бъде засегнат или повреден. Трябва, разбира се, да се откажем от използването на луги и абразивни средства.

Слоеве
Първият слой на системата „Протектор” запълва всички пори, предотвратява появата на варовик по керемидата и притежава всички ТОП показатели за качество на системата ПРО.
Вторият слой придава копринен гланц на повърхността и постига изключителен ефект в комбинация със слоя ПРО.
Третият слой е вече специалното покритие с микрочастици, което завършва системата ПРОТЕКТОР. Той се грижи за намаляване на възможностите за замърсяването на повърхността. Този ефект се постига с помощта на нано-технологията в системата и може да се сравни само с електростатичното свойство на магнити с еднаква полярност.

В крайна сметка имаме покривна повърхност със система от покрития и редица несравними качества и предимства спрямо досегашните. Една повърхност, устойчива на всякакви атмосферни условия, на сол, на основи и киселини, на стареене, на триене, на горещина, на UV-лъчение и на огън. Повърхност, която се самопочиства до голяма степен и не допуска появата на мухъл и плесени. Повърхност, безвредна за околната среда и за здравето на хората. При това, повърхност, изискваща пренебрежимо малки разноски за поддържане.

Новата повърхност има толкова много невидими качества плюс едно съвсем видимо – тя просто е по-бляскава и по-красива от всяка керемида, правена до сега!

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Ето кои са финалистите в конкурса BAUMIT Life Challenge 2021
За наградата за най-добра фасада се бори и български проект

36 финалисти в 6 категории се надпреварват в конкурса Баумит Лайф Челиндж, който награждав…