Винербергер ЕООД е дъщерно дружество на Wienerberger AG – австрийски концерн с близо 200 годишна история. Винербергер разполага с над 200 производствени мощности в 30 държави. Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, въвеждане и сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации при проектиране и изпълнение на системи от керамични изделия – голямоформатни блокове и щурцове Porotherm, керамични покриви Tondach, фасадна керамика и настилки Terca.

В продуктовата палитра влизат:

• Голямоформатни керамични блокове с вертикални кухини за защитена зидария с марката Porotherm
• Керамични щурцове с марката Porotherm
• Керамични керемиди с марката Тondach
• Керамични и некерамични аксесоари за покриви с марката Тondach
• Клинкерни фасадни тухли Terca

Керамичните блокове Porotherm са с порьозен череп и вертикални кухини. Използват се за изграждане на носеща и неносеща външна и вътрешна зидария при строителството на обществени и жилищни сгради. Благодарение на свойствата на естествената суровина – глината и специалната технология на обработка, крайният продукт – керамичните блокове с вертикални кухини Porotherm гарантират отлична паропропускливост на конструкциите, висока топлоизолационна способност и добра звукоизолация на строителните елементи. Работата с керамичните блокове Porotherm е изключително технологична и бърза.
Керамичните блокове Porotherm съответстват на БДС ЕN 771-1+А1:2006, като тяхното съответствие е оценено съгласно система 2+, т.е. те са зидарийни тела категория I.

Щурцове Porotherm

Керамичните щурцове Porotherm са модулно съвместими с всички формати от семейството Terca. Използват се за преместване на светли отвори /прозорци, врати/. Състоят се от керамична обвивка, предварително напрегната армировка и специален бетонов пълнеж. Спестяват технологично време за направа на кофраж, армировъчен скелет, наливане на бетон и най-вече изчакване набирането на якост преди декофриране, за да се продължи със зидането. Гарантират добрата геометрия на стените, постигната от използването на качествени зидарийни тела, съчетани с предварително заготвени в заводски условия щурцове. С керамичната си обвивка създават еднородна основа за полагане на следващи слоеве (мазилка и др.) и избягване на пукнатини.

Керамични керемиди Tondach

Предлагат разнообразни решения при изграждането или реновацията на скатни покриви с минимален наклон от 10°. Моделите, които се предлагат в България към момента са 13, като всеки от тях има различни цветове, повърхности и размери.

Керамични и некерамични аксесоари Tondach

Покривът не е просто керемиди, а цяла система, в която отделни елементи се допълват. Вентилация на подпокривното пространство, завършващи елементи, изход за покрива и стъпала за обслужване, керамични елементи за украса, подпокрив, сигурност и защита на покрива – аксесоарите Tondach завършват картината.

Фасадни тухли Terca

Клинкерните фасадни тухли са с висока якост на натиск и изключителна устойчивост срещу атмосферното влияние. Благодарение на своето разнообразие и възможности за пластично и цветово оформление фасадните тухли Terca позволяват индивидуален стил на всяка сграда.

Уеб сайт: www.wienerberger.bg

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Производство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Бараж Груп ЕООД

„Бараж Груп“ ЕООД е строителна компания, създадена през 2011г., която е специализирана в р…