WienerbergerВинербергер ЕООД е дъщерно дружество на Wienerberger AG – австрийски концерн с близо 200 годишна история, производител на керамични блокове за защитена зидария с търговската марка Porotherm.

Винербергер е разполага с над 220 производствени мощности в 27 държави. Дейността на Винербергер обхваща всички процеси от добива на глина, производство, въвеждане и сертифициране на продукцията, до търговията и технически консултации при проектиране и изпълнение на системи от керамични изделия – голямоформатни блокове и щурцове Porotherm и фасадна керамика и настилки TERCA.

В продуктовата палитра влизат:

 • Керамични блокове с вертикални кухини за защитена зидария с марката Porotherm
 • Керамични щурцове с марката Porotherm
 • Тухли с хоризонтални кухини Forati
 • Клинкерни фасадни тухли настилки Terca

Керамичните блокове Porotherm са с порьозен череп и вертикални кухини. Използват се за изграждане на носеща и неносеща външна и вътрешна зидария при строителството на обществени и жилищни сгради. Благодарение на свойствата на естествената суровина – глината и специалната технология на обработка, крайният продукт – керамичните блокове с вертикални кухини Porotherm гарантират отлична паропропускливост на конструкциите, висока топлоизолационна способност и добра звукоизолация на строителните елементи. Работата с керамичните блокове Porotherm е изключително технологична и бърза.
Керамичните блокове Porotherm съответстват на БДС ЕN 771-1+А1:2006, като тяхното
съответствие е оценено съгласно система 2+, т.е. те са зидарийни тела категория I.

Porotherm 12 N+F Керамични блокове с верикални кухини Porotherm 12 N F, за защитена зидария, с нут и федер, предназначени за неносещи зидове с дебелина на зида 12 см.

Porotherm 8 N+F Керамични блокове с верикални кухини Porotherm 8 N F, за защитена зидария, с нут и федер, предназначени за неносещи зидове с дебелина на зида 8 см., за затваряне на вертикални щрангове, шахти и прегради в сервизни помещения, обзиждане на вани и санитарни ниши.

Щурцове Porotherm
Керамичните щурцове Porotherm са модулно съвместими с всички формати от семейството Terca. Използват се за премостване на светли отвори /прозорци, врати/. Състоят се от керамична обвивка, предварително напрегната армировка и специален бетонов пълнеж. Спестяват технологично време за направа на кофраж, армировъчен скелет, наливане на бетон и най-вече изчакване набирането на якост преди декофриране, за да се продължи със зидането. Гарантират добрата геометрия на стените, постигната от използването на качествени зидарийни тела, съчетани с предварително заготвени в заводски условия щурцове. С керамичната си обвивка създават еднородна основа за полагане на следващи слоеве (мазилка и др.) и избягване на пукнатини.

Фасадни тухли Terca
Клинкерните фасадни тухли са с висока якост на натиск и изключителна устойчивост срещу атмосферното влияние. Благодарение на своето разнообразие и възможности за пластично и цветово оформление фасадните тухли Terca позволяват индивидуален стил на всяка сграда.

Уеб сайт: www.wienerberger.bg

 • Пайплайф България ЕООД

  Пайплайф България ЕООД е част от Компанията „Пайплайф”, дъщерна фирма на „Винербергер” – А…
 • Кордеел България ЕАД

  Групата от фирми Кордеел, с главна квартира Темсе (Белгия), е 100 % семейна фирма главен и…
 • Пери България ЕООД

  Световен лидер в производство и доставка на високотехнологични системни решения за изграж…
Заредете още от Hobelix
 • Пайплайф България ЕООД

  Пайплайф България ЕООД е част от Компанията „Пайплайф”, дъщерна фирма на „Винербергер” – А…
 • АУСТРОТЕРМ БЪЛГАРИЯ ЕООД

  Austrotherm е специалист във висококачествените топло- и шумоизолационни продукти от EPS и…
 • БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

  Баумит България” ЕООДе австрийска компания (част от „Шмид Индустри Холдинг”), производител…
Load More In Производство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Пайплайф България ЕООД

Пайплайф България ЕООД е част от Компанията „Пайплайф”, дъщерна фирма на „Винербергер” – А…