На 26 октомври (сряда) гост на „Лидерите, които строят“ беше управителят на PERI България – Георги Димитров. Студентите имаха възможността да участват в разговор с една изключително интересна личност и да чуят гледната точка на истински лидер. Георги Димитров е с военно образование, но както сам споделя – притежава афинитет към строителството от дете затова записва успоредно във ВСУ ЛюбенКаравелов. Той пръв в семейството си поема по пътя на строителния бранш, повлиян от дядо му, който е допринесъл за запазването на къщите в архитектурния резерват Жеравна.

Бързо разбира, че мястото му не е в офиса, а сред хора и така започва своето кариерно развитие от строителната площадка. Не след дълго става търговски консултант на HILTI, където работи 13 години, четири от които е управител на клона на компанията в Белград, а понастоящем е управител на PERI България.

PERI е водеща компания за кофражни системи и скелета, част от проектите, върху които работят са мостове, сгради с видим бетон, метростанции и тунели. Актуален проект е мостно съоръжение в Габрово, изпълнено с конзолно бетониране. Компанията има опит със стажове на студенти, с последваща възможност за работа. Георги Димитров споделя, че не назначава кадри, само когато се отвори позиция – всичко зависи от човека, важен е начинът му на мислене и ценностната система. По време на срещата той сподели със студентите в залата своите съвети как да бъдеш успешен.

 1. „Следвайте целта!“ – важно е винаги да съществува цел, към която се стремиш, пътищата до нея са различни за всеки, но всички водят към финала.
 2. „Бъди различен!“ – така винаги ще правиш впечатление, ще те запомнят по-лесно.
 3. „Човек стига лимита на кариерата си, когато стигне лимита на своята компетентност“ – продължавай да се развиваш и да учиш, с края на университета не трябва да идва лимита на знанията ти.
 4. „Човек трябва да допуска грешки, не да стои в зоната на комфорт, но не бива да ги повтаря.“
 5. „Трябва първо да намерите своето място, за да имате здрава работа и здраво семейство“ – когато обичаш това, което правиш всичко друго се нарежда само.
 6. „Грижете се за тялото си, бъдете зрели, независимо от възрастта си и никога не се задържайте на едно място – развивайте се с труд!“
 7. „Открийте човек, който да ви бъде ментор и да ви дърпа нагоре, винаги се оглеждайде с критичност в огледалото и се стремете към повече.“

Студентите, които присъстваха на срещата на „Лидерите, които строят“ участваха активно с въпроси към Георги Димитров, а много от тях разговаряха с него лично след края на събитието. Всички си тръгнаха с каталог и тефтер с бранда на PERI, а някои и с визитката на управителя на компанията. Очаква се среща в офиса на PERI България за студентите, които присъстваха на срещата. Там те ще могат да се запознаят отблизо с продуктите и начина на работа в компанията.

Очакваме ви на следващите срещи на „Лидерите, които строят“ от 18:30 в УАСГ и следвайте целта!

Остави коментар с Facebook

Заредете още от v.dimova
Load More In Образование

One Comment

 1. solak

  септември 13, 2017 at 4:47 pm

  след многобройните обучения, на които Хилти го изпращаха, все пак младши лейтанант Георги Стоянов Димитров е научил и запомнил няколко лакърдии, с които сега се опитва да впечатли студентите.
  В Ховал България набързо го усетиха ,че не става за нищо и само след 4-5 месеца му показаха пътя.Сега в Пери се мъчат с него.Клетият нищо не разбира от кофраж и скеле.Най-добър е да продава бракувани Н 20 и ГТ 24 кофражни греди.Купува ги за 1 евро за метър, а ги продава за 5-7 лв/м на нашите фирми.Другата стока не върви.

  Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Броени дни остават до финала на “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”

Финалът на етапа наближава и при нашите фасади става все по-горещо.След няколко дни ще обя…