kb

Arnon Rosan основа EverBlock – модулна система от едромащабни LEGO части, които предлагат възможността да бъдат сглобявани в обзавеждане и структурирани като мебели. Огромните елементи могат да бъдат използвани, както като игра, така и като инструмент, чрез който човек лесно може да постигне всичко, което въображението му позволява – от укрепление до модулно вътрешно пространство за офис.

kub1

EverBlock предлага 14 цвята и 4 различни сглобяеми форми – четвърт, половин и цял размер и завършващо блокче. Кухите блокчета тежат между 200 грама и килограм. Въпреки че частите не са направени от рециклирана пластмаса, за направата им е използван полипропилен, който е рециклируем материал. По подобие на легото, модулната система, може да бъде разглобявана за направата на безбройно много различни форми. Частите са предпазени от влиянието на ултравиолетовите лъчи и са подходящи и за външно ползване.

kub2

Блоковете имат необходимата твърдост да бъдат използвани за построяването и на по-мащабни структури, но производителите съветват да бъде обърнато особено внимание на стабилността на цялостната структура. Модулите са устойчиви на вода и химикали.

Макар и идеята за големи LEGO блокове да е примамлива, самите части са скъпи и няма да заменят гипсокатоновите стени. Цената на най-малкия четвърт блок е 4 долара, а стартовият пакет, съдържащ 26 различни блокчета възлиза на сумата от 155 долара. EverBlock предлага и опция за ползване под наем на продукта за тези, които все още не са готови да го закупят. Уеб сайтът предлага опцията лесно да направиш своята желана конфигурация и да пресметнеш нужните блокчета, за да бъде осъществена. Има и библиотека с готови примери и идеи.

ku3

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Плоският покрив: отвеждане на водата по нов начин
Решение, което спестява време и излишен товар

Що се отнася до покривите, се оказва, че имате далеч повече възможности как да покриете сг…