Skip to main content
search

С успешно приключване  на 22 август 2017, пет месеца след подписването на договора групата Вопфингер придоби 100 процента от сегмента за строителни материали на групата Витерсдорфер. По този начин всички седалища на фирмите и техните части, както и правата върху марките Baumit и Kema, които са свързани с Витерсдорфер и Пегау Баущофе ГмбХ преминават към Баумит Бетайлигунген ГмбХ. В този сегмент на концерна Витерсдорфер са заети 650 сътрудници, от които 225 работят в Австрия. Те произвеждат и дистрибутират широка гама продукти като мазилки, разтвори, замазки, топлоизолационни системи и лепилни и шпакловъчни смеси. За цената на сделката и двете страни се съгласиха да запазят мълчание.

Партньорът в притежаването на марката е новият собственик

През 1988 г. Дитер Керн от страна на “Витерсдорфер” и Фридрих Шмид от страна на “Вопфингер” основаха общата марка Баумит. Тяхната първостепенна цел бе да дистрибутират под общата марка Баумит висококачествени строителни продукти. В изследователската и развойната дейност се планираше да бъдат използвани синергии, за да могат  продуктите в областта на фасадите, мазилките и замазките да се произвеждат на еднакво ниво на качеството и по единни стандарти. Самостоятелността на двата семейни концерна беше запазена до днес.

Баумит остава австрийска семейна фирма

“Заедно с Витерсдорфер успяхме за почти 30 години да изградим иновативна и надеждна марка. Промяната на стратегията на Витерсдорфер, които в бъдеще ще преориентират фокуса на своите интереси към други растящи пазари, доведе до обединението чрез продажба.  Така Баумит остава силна австрийска семейна фирма, която от сигурна позиция може да действа равнопоставено с мултинационалните концерни.”, каза маг. Роберт Шмид, управител на “Баумит Бетайлигунген” ГмбХ. “С продажбата на нашия сегмент  за строителни материали в бъдеще ние ще се концентрираме в пазарите B2B. Например в областта на производството на тръби, където благодарение на нашите дъщерни фирми HOBAS и POLOPLAST сме много добре представени в международен аспект.”, допълни д-р Михаел Юнгханс, управител на Витерсдорфер Холдинг ГмбХ.

За Баумит Бетайлигунген ГмбХ (състояние март 2017)

Баумит Бетайлигунген обхваща всички фирми на Баумит групата,  Вопфингер Транспортбетон и участията във фирми, занимаващи се с производство на вар и пълнители. Понастоящем портфолиото на Баумит Бетайлигунген ГмбХ обхваща около 70 фирми в Европа и Китай, които се занимават с производството и дистрибуцията на варовик, вар, цимент, сухи смеси, пастообразни продукти (мокри продукти и бои), транспортиран бетон, чакъл и пълнители от вар и талк.

Баумит Бетайлигунген ГмбХ е част  от Шмид Индустри Холдинг ГмбХ със седалище във Валдег/Вопфинг (Австрия), който отговаря за управлението и стратегическото ориентиране на концерна. С 5 100 служители Шмид Индустри Холдинг постигна през 2016 г. оборот от 1,4 милиарда евро.

От фирмената централа във Вопфинг:  Алфред Гзандтнер (директор на Баумит интернационал), Роберт Шмид (управител на Баумит Бетайлигунген ГмбХ) и Георг Бурсик (управител на Вопфингер Баущофиндустри) се радват за успешното приключване на сделката.

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu