Sofia Ring Mall ще се намира до магазина на IKEA. Ще ги свързва пешеходна зона и общ подземен паркинг.
 Първият етап от строителството на Sofia Ring Mall ще бъде осъществен от компаниите Главболгарстрой и Arcon Constructions.Те ще извършат изкопните работи, изграждането на основите и грубия строеж, които трябва да приключат до 12 месеца.В последствие ще се проведе нова тръжна процедура, при която ще бъде избрана фирма изпълнител на довършителните работи.
Две гръцки компании инвестират в построяването на Sofia Ring Mall.Това са Fourlis, която държи правата за разпространение на IKEA в България и Гърция, и Danaos Development.Те ще осъществят проекта, чрез българско дъщерно дружество ,,South Ring Mall Sofia” ЕАД.
По данни на гръцките медии става дума за над 100 милиона лева инвестиция, но фирмите отказват коментар за бюджета на проекта.
Площ от 70 хиляди квадратни метра за отдаване, повече от 200 магазина, супермаркет, кино комплекс са предвидени в проекта.
Новият мол и магазина на IKEA ще имат общ подземен паркинг за 3500 автомобила, и ще са свързани чрез пешеходна зона.Обектът трябва да бъде завършен през 2013 година.
Източник: Dnes.bg

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…