За мястото на един архитект в света на строителните технологии и иновации ни разказа Даниела Иванова – ръководител развойна дейност в Knauf България. Поредният впечатляващ гост на „Лидерите, които строят” се запозна и вдъхнови студентите дошли  на срещата , която се проведе на 9-ти ноември (сряда) в УАСГ.

Даниела Иванова е възпитаник на Университет по архитектура, строителство и геодезия, специалност архитектура. Нейна водеща цел е да се развива и точно тази идея я съпътства през целия й живот. Едва трети курс започва работа в Knauf и така вече 17 години продължава в същата компания,  като от стажант стига до ръководител.

Утвърждаването на една млада жена архитект в световна компания като Knauf  за нея се оказва трудна задача, но желанието да се учи и множеството предизвикателства в  работата й я мотивират  достатъчно. Днес тя е един незаменим член от екипа на фирмата. Към този момент Даниела Иванова съчетава както работата си в Knauf, така и преподавателската професия. Вдъхновени от нейната личност на срещата присъстваха нейни студенти, които дойдоха да я уважат не само като лектор, а и като професионалист в областта си. В прозвището си на преподавател се радва, че в днешно време студентите са много по отворени за дискусии и по този начин успява да достигне до тях не само с теория, а и с примери от практиката: ”Глупав въпрос няма, а глупав може да бъде само отговора”, сподели гостът.

Толерантността и професионализма на фирма Knauf, дава възможност на Даниела Иванова да започне стаж, въпреки че е все още студентка трети курс в УАСГ. Дейността на компанията е производство  на системи за сухо строителство и има много богата гама от строителни продукти. Knauf се отличава с употребата на готови строителни решения – изпитани на всякакви характеристики, което гарантира качество.

Даниела Иванова запозна нагледно студентите с много видове продукти от сухото строителство, като обясни какъв е всеки един от тях и с какво е полезен и специален. Фирма Knauf има два завода в България. Единият, от които се намира във Видин, а другият – в с. Медникарово.

Мотивацията за развитие на компанията е, че навсякъде по света условията за строителството са специфични и  проблемите имат нужда от различни решения. Knauf можем да намерим на 5 континента, които имат особени климатични условия, нормативни изисквания и нужди. Компанията има за цел да анализира, проучва и създава иновациите в това направление. Пътят на един  нов продукт в Knauf минава през няколко етапа и отнема доста време. Започва се с проучване на пазара, създаване на продукта, достигане до участниците в строителния процес и спечелване на доверие относно качеството и защо е по – добър от останалите.

         „Един от обектите на Knauf, които представляват интерес е сградата на Walltopia, която е любопитна като архитектура и като приложение на системи за сухо строителство. Друг е надстройката на хотел Радисън, която точно показва предимствата и специфичното приложение на нашите продукти”, разказа гостът.

Инициативата  „Лидерите, които строят “ винаги иска да даде възможност на посетителите да зададат своите въпроси към гост – лекторите. Тази среща също не направи изключение. Студентите се чувстваха свободни да питат и разберат абсолютно всичко, което ги интересува. Даниела Иванова отговаряше изключително искрено и изчерпателно на всеки един от присъстващите. Най-смелите от тях получиха и допълнителни подаръци. Студентите също бяха провокирани да отговарят на въпроси, които самият лектор задаваше. Една такава среща между тях и успели в сферата си професионалисти, съпътствана с възможност за открит диалог, действа като изключителен мотиватор за младите хора.

‘’Печелившите изисквания и качества на кандидатите за начало на професионалния кариерен път в Knauf са желанието за работа, любознателност, техническо образование и култура и език’’, сподели лекторът. Стажовете са старт в развитието на всеки един студент, а компанията е от лидерите на пазара и дава възможност за израстване.Фирмата винаги е отворена към нови попълнения. Сред присъстващите имаше колеги от екипа на Даниела Иванова, които точно от стажантски програми са получили възможност за трудов договор и вече развиват кариерата си в Knauf. Всеки от дошлите си тръгна с тефтер , химикал, каталог и мостра от най – новият продукт на компанията, а именно KnaufCleaneoAkustik.

Форумът има за цел да представи успелите лидери от строителния бранш и да вдъхнови студентите, насочили се към този сектор. Заповядайте на следващата среща на „Лидерите, които строят” с водеща компания за софтуерни решения. Тя ще се състои на 24-ти ноември от 18:30 часа, зала 250, УАСГ.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от v.dimova
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Броени дни остават до финала на “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”

Финалът на етапа наближава и при нашите фасади става все по-горещо.След няколко дни ще обя…