THE_SYSTEM LAB са авторите на този интересен проект за сградата на главната администрация на HANDS Corporation в Сеул, Южна Корея. Сградата е в среда на засилен градски трафик и именно тази среда и изиграла огромна роля във формитането на образа ѝ. Тя не само предоставя свеж микроклимат за работа чрез интериора си, но е и визуално впечатляваща отвън за всички граждани и посетители на Сеул.


Архитектите взели под внимание осигуряването на условия за добро здраве и настроение на служителите на компанията, затова сградата предлага гъвкавост за целите на работата и деловите срещи. Всеки офис има собствен балкон, където може да се поеме глътка въздух или да се проведе кратък телефонен разговор пред красивата гледка на околността.


Дизайнът на сградата е вдъхновен от готическата архитектура и конструктивните ѝ методи. „Вълните“ в екстериора на етажите се повтарят, сменяйки се алтернативно на всеки етаж, което ясно разграничава етажите един от друг в обемно отношение, като в същото време създава интересното впечатление за неправилност.


Предимно бетон е използван за изпълнението на триизмерната фасада, като е бил излят в готова триизмерна матрица, изготвена по компютърния модел.

Именно триизмерността на фасадата променя привидния характер на сградата драстично от всяка перспектива – фронтално фасадата изглежда почти плоскостна и се изменя през плавни вълни до остри триъгълни форми в силен ракурс.


Тази малка и динамична сграда е интересна точка на фокус в градския пейзаж на Сеул, а здравословната работна среда допълва визуалните ѝ качества.

Източник: worldarchitecturenews.com

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Пери България ЕООД

Световен лидер в производство и доставка на високотехнологични системни решения за изграж…