Skip to main content
search

През последните няколко години хотелите с части под водата скоростно създадоха нова ниша в хотелската индустрия. Предлагащи изумителни подводни гледки, подобни местообитания са разточителство и лукс, за които доскоро не се бяхме замисляли. От известно време архитектурната мисъл, съчетана с възможностите на определена прослойка инвеститори вкарват темата в още една посока – жилищни сгради. Ако имате под ръка $2.57 милиона, ето Ви една добра идея как да ги изхарчите!

The Heart of Europe създават плаващи вили със спалня и баня в океана, само на стъкло разстояние от подводните обитатели.

През 2018 40 остъклени вили, проектирани от JK Bauren Building Contracting, Wuchang Shipbuilding Industry Group Co. Ltd и Sino Great Wall International Engineering Co. Ltd, ще се появят по крайбрежието на Дубай. Формирайки нов ваканционен курорт, сградите Floating Seahorse ще са еднотипни – на три етажа, с квадратура от 4000 кв.фута. Обемите са изчистени и елеганти, обогатени с дърво и модерно обзавеждане. Два от етажите ще са разположени непосредствено над водната повърхност. Те включват богато остъклена дневна и просторна веранда с джакузи, коети има размерите на малък басейн. Дори само тези два етажа са достатъчни, за да ни се прииска да отидем, а най-впечатляващото е под тях, за да се прелее с океана.

Комфортна спалня и баня предлагат изумителни гледки към окенската флора и фауна.

Всяка от къщите е и енергоефективна. Уникална изолация запазва 70% от електрическата енергия.

Футуристичната концепция грабва окото веднага, но какво се крие всъщност зад такава конструкция и изпълнение?

Кристин Джалова

Архитект, който споделя силен интерес към различни мащаби на проектирането - от интериор, през жилищни сгради, до градоустройство. Анализира взаимовръзките между нивата и търси успешните намеси в сложния градски контекст. Смята теорията на архитектурата за необходима основа на успешната практика, а всяка една статия за малък проект, който отваря нови хоризонти, размисли и диалог.

Остави коментар

Close Menu