Разположена в Кортрейк, Белгия, тази триетажна L-образна сграда е построена върху плинт с квадратна форма, който отчасти е вграден в земята.

До видимата и от пътя северозападна и североизточна фасада не достигат много слънчеви лъчи и затова е проектирана с просторни остъклени части. Югозападната и югоизточната й фасада откъм градината е предпазена от слънцето чрез външен слой метални решетки, които също така прикриват външните аварийни стълби.

В офисите главните стълбища са бетонени елементи във формата на фуния. Единственият асансьор е закътан в края на източното крило. За да се запази чувството за простор, затворените пространства били отделени с до голяма част прозрачни прегради. На най-горния етаж се намират сервизни помещения и тераса, а конферентните зали и столовата са на приземния етаж с изглед към „потъналия“ двор.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Пери България ЕООД

Световен лидер в производство и доставка на високотехнологични системни решения за изграж…