Северна скоростна тангента е скоростен път в северните покрайнини на София. Налични са 2 платна с по 3 ленти за движение и аварийна лента. Лентите са широки по 3,5м, а проектната дължина на участъка е 16,5км. Благодарение на западната и източната дъга на Софийски околовръстен път, Северната скоростна тангента свързва 4 магистрали: АМ „Тракия“, „Хемус“,“Люлин“ и бъдещата „Калотина“.

Поради нуждата от изграждане на локални платна по Северната скоростна тангента, движението по южното локално пътно платно на тангентата бе спряно. Според Столична община, забраната ще трае до 30.08.2017г. , като тя важи за участъка от бъдещето положение на бул. “Рожен“ до вече същестуващото такова. До края на м. август, движението ще се осъществява двупосочно по северното локално пътно платно на Северната тангента за същия пътен участък. Проектирането и изграждането на локалните пътни платна по Северната тангента обхваща 900м от нея, като започва от км 2+780 до 3+680. Изграждането се финансира от Столична община, водена от стрмежа към подобряване на връзките с уличната мрежа на София и републиканската пътна мрежа. Участъкът струва 1 680 140 лв. С ДДС. Изпълнителят е Сдружение „Северна скоростна тангента“. Целият обект ще бъде разделен на 4 подобекта за поетапно цялостно изпълнение:

 1. Временен път от км 2+780 до км 2+990;
 2. Изграждане по регулация на северно локално платно от км 2+990 до км 3+084 и на южно локално платно от км 2+880 до км 3+084;
 3. Изграждане по регулация на северно и южно локални платна от км 3+084 до км 3+320;
 4. Изграждане по регулация на северно локално платно от км 3+320 до км 3+680;

По-подробна информация за изграждането може да намерите в документацията за СМР на участъка от Северната скоростна тангента.

Остави коментар с Facebook

 • МОСТЪТ ПИТОН

  Както може да забележите в предишни статии, Холандия може да се похвали с голям брой необи…
 • Смъртоносен път в Боливия

  И в миналото, и сега пътищата са особено важни за поддържане на връзка между народи, държа…
 • Пророческият мост

  Историята ни е оставила много следи, които в някои случаи опровергават твърдения, за които…
Заредете още от Андон Донев
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

МОСТЪТ ПИТОН

Както може да забележите в предишни статии, Холандия може да се похвали с голям брой необи…