За последен път през 2015г. „Лидерите, които строят“ беше място на среща между студенти и млади професионалисти и представители на строителния бизнес. За финал на сезона, организаторите на инициативата бяха поканили инж. Цанко Миланов – Управител на Wienerberger България – компания, чийто български клон е развил буквално от нулата.

Цанко споделя, че чувства Wienerberger като свое дете, и с право – всеки, който беше в залата нямаше как да сбърка емоцията, когато той разказа историята на компанията, от първите години, когато за офис на фирмата е служил „един апартамент в ж.к. Гео Милев“ и се е налагало нов служител да работи на перваза на прозореца, понеже е нямало място и бюро. Следва периода, в който инвестират над 30 млн. евро в основаването на техен завод в Луковит, и го превръщат от „снимачна площадка на метъл клип“ в „чист и подреден като аптека“.
Днес, едно от най-големите предизвикателства пред Wienerberger е това, че си поставят за цел да променят начина на мислене на българските строители и клиенти. Полагат усилия да наложат на пазара не просто най-евтината и оборотна стока, а иновативни продукти, които от години са практика в западна Европа.

Въпреки всичко инж. Миланов споделя, че сделка никога не бива да се сключва на всяка цена. „Никога не бих продал нещо, в което не вярвам. Ако си търговец на лекарства, би ли продал на клиента си лекарство, което не би дал на детето си?“ – казва той. И още повече, според него уменията за продажба са универсални и полезни и извън работното място – „Всеки ден ни се налага да продаваме себе си, идеите си…“.
Най – забавният момент от събитието беше, когато инж. Миланов предизвика студент от публиката да му продаде кутия цигари, а след това друг студент предизвика него да му продаде тухли от каталога на Wienerberger. Всички изиграха ролите си повече от добре, и предизвикаха бурни аплодисменти.

Събитията ще започнат отново през м. Февруари 2016г. Очакват ни нови компании и предизвикателства. Нямаме търпение да се видим отново!
Екипът на „Лидерите, които строят“ пожелава топло посрещане на предстоящите празници!

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО
Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…