На първата конференция за устойчивото развитие, която се проведе на 29 и 30 септември в хотел «Хилтън», София, основен лектор в панел «Устойчиви технологии» беше Йенс Тирфелдер, Управител продажби и маркетинг в КСЕЛА България, производителят на блокчета за зидария YTONG. Sustainability Forum Sofia – More than Green е най-значимият международен форум у нас в областта на устойчивото строителство и градското развитие. Организатор е Българският съвет за устойчиво развитие. Това е централно събитие за всички, ангажирани с темата «устойчивост», и представлява отлична възможност за срещи и дискусии с представители на международните научни среди, бизнеса и правителството. На конференцията бяха връчени „зелени“ сертификати на две сгради: Софарма Трейдинг АД и Мол Сердика. И в двата проекта са използвани различни продукти YTONG.

В лекцията си г-н Тирфелдер затвърди имиджа на КСЕЛА България като зелена компания и представи примери от производството и жизнения цикъл на продуктите YTONG. Фирмата следва дългосрочна екологична стратегия за ограничаване на влиянието върху природата – от добива на суровините и производството до изпълнението и експлоатацията на сградите. Производствената технология на YTONG е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за опазване на екологичния баланс. Клетъчният бетон се произвежда по екологична, безотпадна и енергоспестяваща технология от кварцов пясък, чист клинкерен цимент, негасена вар и вода. Например: за производството на 1 куб.м. YTONG се използват само 0,2 куб.м. суровини. Използваните суровини са повече от достатъчно в природата, при добива им не се замърсява околната среда, разходите на енергия при производството са ниски, отпадъкът се рециклира и при експлоатация на жилища от YTONG разходите за отопление са значително по-малки поради добрата топлоизолация, а това означава по-малко емисии въглероден двуокис в атмосферата. Това са основанията YTONG да получи екоетикет.

Останалите три панела на конференцията Sustainability Forum Sofia – More than Green бяха «Бъдещето на България в контекста на европейската политика за устойчиво развитие», «Сгради и градско развитие» и «Фасилити мениджмънт».

Презентацията на г-н Йенс Тирфелдер и повече информация за зелените обекти с YTONG можете да откриете на: www.ytong.bg


–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-
Xella International GmbH е една от най-големите компании за строителни материали на немския и европейския пазар със седалище в Дуисбург, Германия. За нея работят около 7 900 работници и служители в над 30 страни. Освен фабриките в Европа, Xella разполага с големи производствени мощности за YTONG в Мексико, Чили, Русия, САЩ и Китай.

YTONG в България
Производството на YTONG в България започва през 1994 г. Ксела България ЕООД, част от Xella International, е единственият производител на продукта у нас. YTONG се произвежда от екологично чисти суровини – пясък, варовик, гипс и вода. Производствената технология е ориентирана към снижаване на енергоемкостта и допринася за запазване на екологичния баланс на планетата. YTONG е подходящ за жилищни, административни, индустриални и селскостопански сгради. В края на 2010 г. Ксела България се присъедини към Зеления кръг на компаниите у нас, в който членуват над 70 фирми.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Материали

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…