Името Schüco стои както никое друго за енергийно ефективното строителство и модернизация чрез прозорци, врати, фасади и соларни технологии. Още повече системното решение на Schüco Energy Network свързва иновативната техника с отличителен дизайн. Също така понижава драстично енергийните нужди на новите или модернизираните сгради до решения за енергийно независими сгради с положителен общо енергиен баланс. Ключът за тази устойчива икономика е рационалното използване на соларната енергия.

Пестене, добиване и мрежова интеграция на енергията са три основни функции на сградите Schüco Energy. Schüco развива енергийни класове Е, Е2 и Е3, като дават ясна и разбираема ориентация за енергийната нужда на една сграда във всяка климатична зона.
Energy3 – пестене, добив и мрежова интеграция на енергията. Сградите произвеждат повече енергия, отколкото използват и реализират повечето функции енергийно независимо. Schüco SmartNet доставя чиста соларна енергия, благодарение на интелигентния контрол и съхранение, за много от енерго нуждаещите се LED осветление, вентилация, охлаждане, автоматизация и IT системи.
Energy2 – пестене и добив на енергия. Тези сгради достигат до минамален разход на енергия под 40 kWh на квадратен метър на година. Те комбинират ефективна топлоизолация и слънцезащита с фотоволтаика, вентилация, соларно охлаждане и автоматизирани функции на сградната обвивка.
Energy – пестене на енергия. Schüco постига това с оптимално топлоизолирани прозорци, врати и фасади, както и ефективна слънцезащита.

Вентилация
Schüco предлага ефективно системно решение за децентрализирана вентилация за прозорци и фасади. Резултатът е оптимална стойност при разхода на енергия и качеството на въздуха. Вентилационната техника Schüco Vento Therm за алумининиеви и пластмасови прозорци, децентрализираната вентилационна техника E2 –Fassade или интегрираната вентилация в системата Schüco2 и в модернизирани фасади носят решителни предимства на ползвателите на сградата. Вентилацията не позволява на полепите, насекомите и праха да влизат вътре. Рекуперацията на въздуха достига до много висока стойност, при която загубата на енергия се намалява до 85%. Schüco Vento Therm е единствената интегрирана в прозореца вентилационна система с външен вентилационен филтър клас F7 според DIN EN 779. Тя има малка височина на вграждане и е много проста за монтаж. Schüco Vento Therm достига до рекуперация от 45% и понижава вентилационната загуба на енергия до 35%. С помощта на автоматично сензорно управление тази система реагира съответно на СО2 и влажността на въздуха.

Модернизация
Schüco развива модернизирана фасада за сградите, строени през 60-те и 70-те години.
С фасадата Schüco ERC 50 старите сгради могат да бъдат ремонтирани за много кратко време, по време на което могат да бъдат ефективно използвани. Монтираните отвън на сградата високо топлоизолационни фасадни елементи свързват максималната топлоизолация, слънцезащитата, вентилацията и автоматизацията, редуцират енергийните нужди за отопление, охлаждане, вентилация и климатизация до нивото на пасивните сгради.

Соларна тънкослойна технология ProSol
Тънкослойната соларна технология на Schüco може да бъде интегрирана в студена фасада, в топлоизолирана фасада, в неизползвана стена, в покрив или да се ползва като слънцезащита. Прозоречните и фасадни елементи с Schüco ProSol TF поемат централните функции на сградната обвивка на една сграда. Независимо дали става въпрос за слънцезащита, защита от атмосферни влияния, шумоизолация, топлоизолация, производство на енергия, Schüco ProSol TF отговаря на най-високите изисквания.

Прозорци Schüco AWS 90.SI+
Това е новият топлоизолиран стандарт за алуминиеви прозорци, отговарящ на нормите за пасивни сгради. Новата система за прозорци Schüco AWS 90.SI+ отговаря на високите изисквания за топлоизолация, както пластмасата и дървото. Комбинирана със скрития обков Avan Tec, системата може да реализира трансперантни формати до 160 кг. Прозорците предлагат високи топлоизолационни стойности Uf≤1,0 W/m2K при 90мм строителна дълбочина.

Рационална модернизация
Пестящата енергия модернизация на съществуващите сгради ще създаде голямо поле за работа в бъдеще. Понижаването на строителството от една страна и липсата на съвременна енергийна ефективност от друга създават голяма нужда от пестене на енергия и намаляване на CO2 емисии. Schüco разработва много добре съгласувана концепция от конструктвивни продуктови и монтажни решения, с която се пести до 37 % от времето за смяна на прозорците. С възможност за смяна на всякакви видове стари прозорци – дървени, пластмасови и алуминиеви.

Фасада Schüco FW 50+.SI / FW 60+.SI
Фасадата от колонно гредови тип Schüco FW 50+.SI / FW 60+.SI е сертифицирана по стандартите за пасивните сгради. Супер изолираната система прави скок в бъдещето със своята иновативна изолационна технология, чрез която изолационната стойност достига до Uf≤0,8 W/m2K. Фасадата е с троен стъклопакет и с възможна дебелина на стъклото до 64 мм. При Schüco FW 50+.SI / FW 60+.SI е възможно тегло на стъклопакета до 700 кг. Системата се комбинира с всички съществуващи системни изделия, както и с ProSol TF.

Фотоволтаична фасада FSE 3000
Фасадата нарушава минимално съществуващата конструкция, като се захваща за нея само на четири места. Система се състои от стоманена подпора, 8 тънкослойни модули Schüco, диоди, както и оптимален инвертор с трансформатор SGI 2500 T plus 02.Тя се инсталира бързо и лесно, без да е необходимо да се монтира на покрив.

Слънцезащита Schüco CTB
Слънцезащитата Schüco CTB е първата изцяло външно интегрирана слънцезащита във фасадата с много висока устойчивост на вятър. Специалната форма на ламелите прави възможна максималната слънцезащита отвън навътре и едновременно с това оптималната прозрачност отвътре навън.

Фасадна конструкция Schüco 2°
Пилотния проект Energy3 се базира на принципа на слоевете на системите Schüco 2°. Чрез плъзгащите се функционални слоеве остъкляването, изолацията и слънцезащитата могат индивидуално да се интегрират и използват. По този начин се взимат под внимание вътрешните и външни нужди на сградата. Например при повишена нужда на топлоизолация, сигурност и слънцезащита се поставя изолационен слой пред стъклото.

За повече информация за продуктите се свържете с фирма Aлу Кьониг Щал ЕООД, тел.02/81 71 920

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Плоският покрив: отвеждане на водата по нов начин
Решение, което спестява време и излишен товар

Що се отнася до покривите, се оказва, че имате далеч повече възможности как да покриете сг…