Skip to main content
search

На 21.04.2016 година се проведе втора годишна конференция на тема инвестиции и строителство на офис и корпоративни сгради. Събитието се проведе в Sofia Event Center, протече в рамките на един пълен ден, разделен в три панела, в които всеки представител на компаниите, които взеха участие взе думата в рамките на предварително определено време. Основни акценти на програмата бяха визията на съвременната офис сграда, характеристиките, определящи качествени и пазарни активи, нуждите и изискванията на офис сградите и развитието на пазара и сградните сертификати. Важно при планирането на офис сграда е и нейната локация, достъп, инфраструктурна обезпеченост, рационални и ефективни разпределения, както и използването на качествени материали и иновативни технологични решения.

По време на вторият панел от конференцията бяха засегнати и въпроси за архитектурните тенденции и концепции от архитектите Ангел Захариев, Илиан Илиев и Галин Василев. Инженер Димитър Крушовски /Siemens/ и инженер Роман Бацаров /Кнауф АМФ/ наблегнаха на оптимизация на експоатационните разходи чрез интелигентни сградни решения и постигане на енергийна ефективност. Като завършек на втория панел бе представен и фасилити мениджмънт на офис сградите от Бисера Иванова /Мундус Сървисиз/.

Архитектурните тенденции през 2016 по време на третият панел бяха представени от архитектите Атанас Панов, Стоимен Демерджиев и Милена Нанова. Предизвикателствата пред проектантите при създаването на максимално функционални, модерни и устойчиви офис сгради бяха основна тема. Съвременни конструктивни модели и решения при реализацията на офис сгради представи и инженер Анна Неделкова /Пери България ЕООД/.

През следващите два месеца ще се състоят още две конференции в Sofia Event Center на тема Инвестиции и строителство на жилищни сгради – 17 май 2016 година и Индустриално строителство и инвестиции – 21 юни 2016 година.

 

Карина Дикова

Студент по архитектура в УАСГ.

Остави коментар

Close Menu