Skip to main content
search

За методите на предприемаческото развитие и какви са стратегиите за успех говори екипът на Хилти България. В първата за месец март среща на Академия Лидерите взе участие една международна компания с дългогодишна история, повече от 27 000 служители и клонове в над 120 държави.

За първи път във формата гостуват девет представители от една и съща компания. Всеки от отборите имаше свой ментор, а самата презентация беше динамична и пълна с изненади. Още в началото на участниците бе предоставена възможността да разгледат сайта на Хилти и с помощта на специална платформа да се включат във викторина. Като своя основна цел компанията поставя удовлетвореността на клиентите си, а за свои ценности припознава почтеността, смелостта, работата в екип и отдадеността на своите служители. Стратегията за развитие на компанията се гради върху професионализъм и изключителни продукти. Предлагат не само машини и консумативи, но и цели системни решения, като произвеждат по 60 нови продукта всяка година и имат над 2000 активни патента зад гърба си.

Хилти предлага продукти, услуги, софтуер и дигитални иновации, като съвкупността от всички тези неща създават тяхната добавена стойност. Системи за анкериране, електрически машини и аксесоари, крепежни елементи и машини за директен монтаж, противопожарна защита, системи за диамантено рязане, измервателни системи, инсталационни системи са само част от решенията, които компанията предлага. В отношенията си с клиенти се стреми към прозрачност и уникалност на услугата. Част от ползите са, че при повреда е гарантиран ремонт до 3 дни от обаждането, няма гаранционни карти и уредът се взима от обекта, без разходи 2 години и доживотна гаранция. Софтуерните решения и инженерингът са още една сфера на работа, в която Хилти доказват своето предимство в бранша.

След представянето на дейността на компанията, участниците бяха разделени на три отбора, като всеки трябваше да предложи основните отговорности и характеристики на един търгово-технически консултант, на един представител в Хилти магазин и на един инженер-консултант. И трите групи се справиха отлично със задачата и за кратко време оформиха своите представи за зададените позиции. Накрая на тази среща бе изложен и казусът, чиято тема беше „Какво е да си предприемач?“ С малко разяснения по задачата и много усмивки, екипът на Хилти пожела на участниците в академията да бъдат активни, предприемчиви и да построят своята кула на успеха.

Във втората част на модула беше ред на студентите да презентират своите решения. Много от тях заложиха на изготвянето на работещ бизнес модел за организация на срещите си, други предложиха специални оферти към отделните клиенти, стабилна връзка и по-добро проучване. Някои от изводите, които отборите заложиха в своето представяне бяха, че информираните хора са успешни, че неясните цели водят до неясни резултати, както и че евтиното винаги излиза скъпо и е важно качеството. Предприемачът винаги търси промяната, реагира на нея и я използва като възможност. След всяка презентация екипът на Хилти задаваше въпроси на участниците. Впечатление направи Иван Вълчев, който на въпросa „Какво е добавена стойност?“ отговори, че това е да направиш живота на клиента по-лесен, с което си спечели и награда.

В края на модула имаше обратна връзка за всеки отбор и много изненади за повечето участници. Хилти направиха демонстрации на част от своите машини, като участниците сами имаха възможността на място да разберат как работят и за какво се използват. Кафявият отбор спечели голямата награда за най-добре представил се екип, която ще се състои на 23-ти март в офиса на компанията. Те ще прекарат един пълен работен ден като част от екипа и ще се включат в различни дейности както в офиса, така и на обекти.

Изненадите не приключиха с това! Организаторите бяха определили този ден за смяна на отборите. Участниците с анонимен вот определиха осем души, които смятат за лидери и всеки от тях сформира свой отбор. Надяваме се всички да са доволни от избор си и им пожелаваме успех в следващите казуси!

 

Карина Дикова

Студент по архитектура в УАСГ.

Остави коментар

Close Menu