Skip to main content
search

На втория модул от Академия Лидерите управителят на PERI за България – Георги Димитров представи на студентите 23 принципа как да бъдем различни. Той започна и завърши с препратка към известния баскетболист Майкъл Джордан. За начало бе избрал един от ключовите му мачове, където вкарва победния кош в последната минута и направи връзката на тези 23 принципа с номера, под който играе баскетболистът.

Георги Димитров посъветва участниците да променят своята гледна точка и допълни с думите на Конфуции: „Всяко пътешествие започва с една обикновена стъпка“ .Предизвика ги да мислят различно и да създават нови хоризонти. Основен интерес на клиента е нуждата му да бъде задоволена, за него няма значение как, да не се усложняват нещата, а да се запазят прости. „Лесно е да направиш нещо по-сложно. Трудно е да го опростиш.“ – сподели лекторът. Когато човек напусне зоната си на комфорт, тогава започва и животът му. Управителят на Пери призова студентите да създават стойност, да се научат да мислят непредубедено, защото мозъкът е като парашут и работи само когато е отворен. Посъветва ги още да бъдат целенасочени и да забравят за шума, следвайки само светлината, да си създадат приоритети, защото никой не е твърде зает, всичко е въпрос на приоритети. Ценните му съвети продължиха с апел да създават силни убеждения, да се вглеждат в детайлите,защото те имат значение, да не се оплакват, да вярват в себе си, като подсилят характера си, да бъдат ефективни в преговорите, защото не е важна позицията, а крайната цел. Важно също е да слушаш, за да разбереш – не за да поддържаш разговора. Ако създаваш лого на бранд, то трябва да е въздействащо, с поведение, лесно разпознаваемо. Когато общуваш с клиенти трябва да създадеш силни взаимоотношения и да изградиш силна търговска психохогия, защото това, което виждаме е това, което нашият мозък възприема, но то не е винаги вярно. Успехът ще дойде, когато умееш да овладяваш без усилие своя стил на комуникация. Нямаш втори шанс за първо впечатление, затова избирай правилния инструмент за своята цел. Ключово при работата с клиенти е да планираш преди да действаш и да избягваш негативните отношения с клиент като преодоляваш пречките, опитваш отново и не се предаваш! Последните няколко съвета на Георги Димитров бяха насочени към общоприетия принцип да живеем със страст, защото животът е твърде кратък, за да бъдем сериозни през цялото време – усмихвайте се повече!

Презентацията на Георги Димитров завърши с цитат от Майкъл Джордан: „Пропуснах повече от 9000 изстрела в моята кариера. Загубих почти 300 мача. 26 пъти ми поверяваха последния изстрел (победния кош) и аз пропусках. Провалях се отново и отново в моя живот. И заради това успях!“

Задачата на групите беше да представят оферта по запитване за административна сграда за продукти на PERI и имаха една седмица, за да подготвят своята презентация. Разполагаха с възможност за една консултация с екипа на компанията.

В деня на презентациите изненадите бяха много. Всеки един отбор бе подходил различно.

  • Сценка, в която участваха архитект и консултант на Пери. Публиката и екипа на компанията се забавляваха и този екип определено се справи с предизвикателството да привлечеш вниманието на аудиторията
  • Много добре подбрана презентация, с подход, всички участваха в представянето на продукта и също успяха да ангажират присъстващите със своето присъствие.
  • Други заложиха на въпроси към клиента, като така успяха да го убедят, че има нужда от продукта, който предлагат.
  • Всички предложиха оферта на своя клиент, която бяха изготвили предварително.
  • Други бяха заложили на шеговито настроение и реплики като тази: „Изпуснеш ли веднъж корем или кофраж – няма връщане назад“. Това разведри обстановката и им спечели усмивките на цялата зала.
Карина Дикова

Студент по архитектура в УАСГ.

1 коментар

  • solak каза:

    след многобройните обучения, на които Хилти го изпращаха, все пак младши лейтанант Георги Стоянов Димитров е научил и запомнил няколко лакърдии, с които сега се опитва да впечатли студентите.
    В Ховал България набързо го усетиха ,че не става за нищо и само след 4-5 месеца му показаха пътя.Сега в Пери се мъчат с него.Клетият нищо не разбира от кофраж и скеле.Най-добър е да продава бракувани Н 20 и ГТ 24 кофражни греди.Купува ги за 1 евро за метър, а ги продава за 5-7 лв/м на нашите фирми.Другата стока не върви.

Остави коментар

Close Menu