Автоматичните плъзгащи врати – най-популярният избор на архитектите, когато става дума за входове в обществени сгради, офисни центрове, хотели, търговски центрове и магазини. Към дългия списък с изисквания към удобството, безопасността и функционалността на тези врати се добавя и повишената степен на сигурност – ниво на защита от взлом и вандализъм.
Стилната автоматична плъзгаща врата GEZE Slimdrive SL WK2 е създадена специално за входове на сгради с високи изисквания както към сигурността, така и към естетиката, например за банки, бижутерии, магазини с големи обороти или скъпи и луксозни стоки, аптеки, бензиностанции и пр. Типично за всички продукти от серията Slimdrive, задвижката на модификацията е с ширина от 7 cm – перфектна за стъклени фасади с тесни профили на конструкцията. Нищо в елегантния външен вид на тази автоматична врата не подсказва, че тя всъщност притежава високия клас на защита WK2, съгласно немския стандарт DIN V ENV 1627 – 1630. Slimdrive SL WK2 е осигурена срещу опити за взлом с инструменти (отверки, ключове, клинове и пр.), към силни статични и динамични ударни (стресови) натоварвания. Тя е екипирана с допълнителни заключващи елементи за противодействие на опитите за насилствено влизане.
Подсилените срещу достъп с остър предмет ролки не могат да бъдат разхлабени при монтирана врата. Механизмите за защита от изместване на крилата при планките за окачване, възпрепятстват насилственото отваряне и сваляне на плъзгащите се крила. Допълнителният предпазител срещу достъп в горната част на крилата предотвратява непозволеното влизане отвън. Тези приспособления предпазват монтираната врата от нежелани манипулации.
Електромеханичното многоточково заключване е вградено в профилната система, така че не се вижда. Състоянието му (отключено/заключено) може да се следи от алармената система или от системата за сградно управление. Крилата се плъзгат покрай дискретна, монтирана върху пода скоба, която ги защитава от опит за проникване или разбиване.
Системите за автоматични плъзгащи врати Slimdrive SL WK2 се предлагат с противовзломно стъкло или изолиращо стъкло от клас P4A. За да се достигнат изискванията на по-стриктния стандарт DIN V ENV 1627:2009 е необходимо да се инсталира стъкло от клас P5A. С това решение проектантите и изпълнителите ще са сигурни, че отговарят на стандартите за противовзломни плъзгащи врати дори в бъдеще

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…