Баумит отличи преподаватели за особен принос към приближаването на академичното обучение към практиката

През 2014 г. се навършват десет години от началото на съвместно сътрудничество между „Баумит България“ ЕООД и катедра „Строителни материали и изолации“ при УАСГ.

Резултатът от това сътрудничество са стотиците студентски курсови работи с материали Баумит, консултирани и оценени от преподавателите от катедрата, множество презентации, обучения, посещения на студенти и преподаватели в производствената база на Баумит България, както и отличниците-стипендианти, които допълват и внасят свеж полъх в биографията на компанията. Благодарение на катедра „Строителни материали и изолации“  ние, екипът на „Баумит България“, станахме част от живота на университета.

На 16.04. 2014 г. в 222 зала на УАСГ преподаватели, студенти и част от екипа на Баумит отбелязяха тържествено тази годишнина. На десетото юбилейно  награждаване от конкурса на Баумит  грамота за професионално овладени и приложени системни решения в областта на топлоизолирането на фасади с продукти “Баумит”  в курсов проект по “Строителни изолации” и сума от 150 лв. получиха следните студенти от трети курс ССС: Гинка Арминова, Емин Махмуд и Ерай Касим. За добре овладени и прилoжени системни решения Баумит в проектите с грамота и награда от 100 лв. бяха отличени: Виктория Стоилова, Деница Борисова, Иво Димитров, Мартин Ненов и Тони Нончев.

Кулминацията на честването бе връчването от управителя на Баумит България Николай Бъчваров на почетния кристален куб на Баумит на катедра „Строителни материали“. Г-н Бъчваров благодари за перфектното взаимодействие и изтъкна, че членовете на катедрата винаги са били отворени през годините към популярзиране на новостите и амбицирани да приближат академичното обучение на студентите към изискванията на бизнеса. „Благодарение на дългогодишната съвместна работа, ние от Баумит България, ви чувстваме особено близки и ви възприемаме като членове на нашия екип.“, обърна се към преподавателите г-н Бъчваров. Доц. д-р Богомил Петров, в качеството си на ръководител на катедрата,  прие с благодарност кристалния куб и подчерта, че целта на такива конкурси е студентите да бъдат по-близо до практиката и да участват в разработването на реални проекти. „Част от тазгодишните проекти наистина са на ниво професионален проект“, изтъкна доц. Петров.  Г-н Николай Бъчваров отличи с награди за голям принос към дълголетието на конкурса: доц. д-р инж. Богомил Петров, зам.-ректор и понастоящем ръководител на катедрата, проф. д-р Димитър Назърски – дългогодишен ръководител на катедрата и активен участник в живота на Баумит още от самото й основаване, доц. д-р инж. Росица Хайверова, чиито студенти са винаги с едни от най-качествените разработки и доц. д-р инж. Стоил Милков, който през годините възпитаваше у своите студенти прецизност и чувство на перфекционизъм към топлоизолирането .

 Доц. Богомил Петров

Проф. Димитър Назърски

Доц. Росица Хайверова

Доц. Стоил Милков

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…