Skip to main content
search

За четиринайсети път в УАСГ се проведе конкурс за курсов проект с Баумит Топлоизолационна система. Ежегодната организацията на конкурса става съвместно с катедра  “Строителни материали и изолации”. Той е свързан с изготвяне на курсов проект по топлоизолиране на сгради за студентите от трети курс по специалността “Строителство на сгради и съоръжения”.

Награждаването беше на 17.05 в сградата на университета. По време на събитието проф. д-р инж. Богомил Петров се обърна с приветствие към присъстващите студенти, преподаватели от катедрата и представители на фирма Баумит в залата. Той подчерта значението на такива конкурси, които целят съчетаването на теорията с практиката. Те значително повишат познанията на студентите и се превръщат в незаменим опит, който би спомогнал последващите им академични и професионални начинания. Комисията за оценка на курсовите проекти и тази година бе съставена от преподаватели от катедрата и главния технолог на Баумит България д-р инж. Красимир Делов.

Шест студентски работи бяха отличени с награди.

Три от тях – на Светлозар Лазаров, Синан Салиев, и Николай Караиванов получиха грамоти и парична награда от 100лв. за добре овладени и приложени системни решения в областта на топлоизолирането. Даниел Нинчев, Ивайло Миланов и Иван Цонев получиха грамоти и награда от 150 лв. за професионално усвоени и приложени решения с материали Баумит.

Наградените студенти получават възможността да кандидатстват за стипендианти на Баумит България в началото на следващата учебна 2018/2019 година. По традиция, след провеждане на интервюта Баумит България и през следващата година ще отпусне шест нови стипендии – три за студенти по специалност „Строителство на сгради и съоражения“ и  три за студенти по специалност „Архитектура“. Спечелилите студенти ще получават стипендия по време на следването си в четвърти и пети курс при условие, че успехът им е най-малко много добър.

След награждаването беше отделено време за кратко обучение. Д-р инж. Красимир Делов презентира на студентите технологията на полагане на топлоизолационната система. Обсъдени бяха и последствията от грешките при прилагането на неправилна технология на изпълнение.

Снимките са предоставени от Баумит България.

 

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна - съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.

Остави коментар

Close Menu