Skip to main content
search

Инж. Пламен Петров, управител на Мапеи България бе десетия гост-лектор на„Лидерите които строят“.Срещата протече в приятелска обстановка, с много усмивки и интересни истории.
Припомняйки си студентските години той сподели, че е бил в първия випуск, използващ аутокад – и то аутокад 8, без мишка! След завършването на УАСГ заминал за САЩ като геодезист, където за първи път видял аутокад 12 в пълния си блясък и останал очарован от тоталните станции- много по-различни от теодолитите, с които измервали Борисовата.

„Аз съм се учил от практиката!“ Опита, който е натрупал през годините  като технически ръководител, винаги му е помагал. За него това е школа, в която се е научил да комуникира с професионалните български строители. „ Всеки трябва да усети тежестта на шапката и твърдите, неудобни обувки. Само така ще се довърши цялостният образ, който е започнал изграждането си с влизането в университета.“

На срещата със студентите инж. Петров представи част от своя екип. Думата взе инж. Борислав Димитров, най-новият член присъединил се към семейството на Мапеи. Завършил преди две години, той окуражи присъстващите в залата, че всички негови колеги са се реализирали успешно в строителния бранш.

Управителят на Мапеи България разказа за част от многобройните продукти, които предлагат на бълграрския пазар. „Няма как всички тези 1500 елемента да се продадат на пазара освен от компетентни хора“.

Мапеи България ще организира две срещи с продуктови специалисти и студенти. В едната лекция ще бъдат показани интересни и актуални решения за укрепване на строителните конструкции. Темата на другата лекция ще бъде тунелното строителство и най-вече щитовият метод, извършван с TBI ( tunnel boring machine).
Всеки желаещ да присъства на лекцията може да изпрати имейл  с трите си имена на office@hobelix.com .

 

Остави коментар

Close Menu