МЕЖДУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ГРАДЪТ – СРЕДА ЗА ЗНАНИЕ”

/14 март 2016г. – Съюз на българските архитекти/
Съюз на архитектите в България и Детска архитектурна работилница организират съвместно международна конференция „Градът – среда за знание„, която се провежда със съдействието на Международния съюз на архитектите (МСА) и Работната група на МСА „Архитектура и деца”.
По време на конференцията, своя опит и знание ще споделят професионалисти работещи в сферата на образование чрез застроена среда (Built Environment Education). Прeзентации ще направят представителите на Австрия, Египет, Испания, Румъния, Русия, Франция, Швеция и България в работната програма на Международния съюз на архитектите „Архитектура и деца„. Гостите пристигат в България по повод третата работна среща на Работната група на МСА за периода 2014-2017г.
Фокус на събитието е ролята на градската среда като средство за обучение, създаваща широк спектър от творчески, интердисциплинарни възможности за обучение на младите хора в училище. Целта на организаторите е да се популяризира този метод на обучение в България и да се създаде платформа за сътрудничество между професионалисти от различни държави.
Поради широката сфера на приложение, архитектурата представя безкрайни възможности за придобиване на опит на деца от всички възрасти и може да подкрепи традиционната учебна програма в училище с практически упражнения свързани с ежедневния живот на децата – техните интереси и способности. Възможността да работят в екип, да наблюдават, да набелязват проблеми и да откриват нови творчески решения са само част от уменията, които децата развиват, изследвайки градската среда. Основната цел не е да бъдат подготвени бъдещи архитекти, а да се даде възможност на младите хора да упражняват своята чувствителност, въображение, вкус и критична оценка. Бъдещото качество на средата, която обитаваме, ще бъде определено от днешните деца. Способността им да взимат важни решения ще зависи от знанията, уменията и способностите, които те ще придобият по време на своето образование.
Конференцията „Градът – среда за знание.„ ще се състои на 14 март 2016г. от 17.00 часа в сградата на Съюза на архитектите, ул. Кракра 11, София.
13.03 (2)

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Топла дреха за дома
Край на термомостовете по фасадата чрез капачки от каменна вата

Днес ще си говорим за фасади. По-конкретно – за защитата, с която „обличаме“ сградата, за …