Модул „Дигитално предприемачество в строителството” – първата по рода симулация по предприемачество, организирана от „Хобеликс” и създадена от международният стартъп ментор Силвия Павлова, стартира!

Първата среща се проведе на 17 април в офиса на „Винербергер” – основен партньор на начинанието. „Арен Груп” – другият основен партньор, бе представен от двамата си управители, които се запознаха отблизо с процеса на работа, както и с участниците в модула.

Събитието започна с представяне на организаторите – Христо Христов и Александър Маринчев и на създателя на Бизнес симулацията – международният стартъп ментор Силвия Павлова.

Първата част беше посветена на разбирането за 5-те основни принципа за работа при започването на стартъп.

Част от тях участниците приложиха по време на тази среща, а с останалите ще работят на следващите етапи от симулацията. След това Силвия Павлова направи сравнение между традиционните, независимите и корпоративните мениджъри. Стана ясно, че независимите мениджъри, каквито се стремят да бъдат участниците в модула, притежават много повече отговорности. Те предприемат рискове, извършват много дейности наведнъж, носят цялата отговорност и се справят сами с всички грешки и провали. С работата си те не обслужват само клиентите си, а и самите себе си.

След обучителната част се премина към практическата. Участниците се разделиха на три екипа, на които беше зададен казус. Задачата им беше да дефинират основните проблеми в определена компания, за чиято дейност имаха подробна информация, както и да анализират причините, предизвикващи тези проблеми. Екипите имаха 25 минути, в които да анализират проблемите чрез определени инструменти. Казусът стана нагледен пример за различните пътища, по които може да се дефинират изпитанията, през които преминават компаниите, както и техните причини.

Бъдещите предприемачи имат ясно виждане за това какво искат да постигнат, но пътят към тази цел е сложен и неясен. Точно тук е функцията на Модул Дигитално предприемачество в строителството. Тази симулация ще им помогне ясно да определят своите стъпки и да напредват, използвайки изпитани принципи и опита на специалистите в областта.

Заредете още от Зекие Емин
Load More In Образование

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Правилните материали – необходимо условие за качествена реставрация
Инж. Даниел Трънков от RÖFIX разказва за реставрацията на Централна гара Пловдив

Каква беше ролята на RÖFIX при реставрацията на Централна гара Пловдив? Първоначално към н…