Skip to main content
search

Мечтали ли сте си да бъдете в стая с млади, амбициозни, уверени специалисти? На 9 октомври познатата зала на Американския университет приюти участниците в Академия Лидерите, Сезон 3.

Нека да ви разкажем малко повече за 55-те участници.

Освен усмихнатите лица, които забелязвате на пръв поглед, ще ви впечатли колко различни, иновативни и способни са те. Сред тях може да откриете хора от 5 университета и 8 различни специалности – от авантюристи, мечтатели, запалени по рали спортове до майки, ръководители на бригади, участници в доброволчески кампании и още много други. Печелили са многобройни награди – по физика, химия и математика, призови места по международни състезания по първа помощ, първенства по баскетбол, строителни състезания, конкурси за рисуване, а дори и по ракетомоделизъм. Те са участвали в проекти в над дванадесет държави, притежават различни отличия и дипломи, интересите им се простират в най-разнообразни области. Впечатлението, което те оставиха в мен, беше, че са хора, които следват мечтите си, една от които е Академия Лидерите.

А какво ще се случи през Сезон 3?

В 16-те модула – общо 31 срещи и 15 реални казуса амбициозните участници, разделени на отбори по 5-6 човека, ще имат възможност да покажат своята креативност, презентационни умения и екипна работа пред компании, лидери на пазара. Груповото и индивидуалното представяне ще бъдат оценявани по точков принцип. Една от новостите в Сезон 3 е онлайн платформата специално изготвена за Академия Лидерите, в която всеки един участник ще притежава уникален профил с оценките, CV-то си, както и всички необходими документи.

HR –Support

Всеки един участник ще има възможност за едночасова кариерна консултация от HR специалиста Мирослава Николова  след попълване на онлайн въпросник за кариерно ориентиране. В Модул 1 тя ще научи младите специалисти на едни от най-важните неща при кандидатстване за работа – автобиографията и доброто представяне на интервю, както и посоките за развитие. Мирослава Николова ще изготви доклад за всеки участник на база интервюто, въпросника, личната среща и представянето му, който също ще бъде включен в профила му в онлайн системата.

Последва забавна игра за опознаване между участниците. След кратка почивка всеки направи едноминутно представяне. Първи, за разчупване на леда, бяха основателите на формата и членовете на екипа на Хобеликс. Всеки един от участниците, уверено, неуверено, бързо, бавно, но представяйки частица от себе си, разказа за най-важните неща в живота си.

„Тук ще се учите не само от гост-лекторите, но и един от друг.“ – сподели Александър Маринчев.

Накрая бяха съветите от „ветераните“ от изминалите два сезона.

Срещата завърши с усмивки и поглед към светлото бъдеще – едно ново начало на приключение, което ще следим с интерес.

Траяна Цветкова

Асистент в Университет по архитектура, строителство и геодезия. Мотивирана и амбициозна. Вярва, че най-големият враг на креативността е съмнението.

Остави коментар

Close Menu