Тази офис сграда, която заема площ колкото цял жилищен комплекс, се поддържа от масивен плинт, в който се помещават приземен гараж и няколко магазина. Над плинта е поставена носеща платформа, върху която има осем блока с различна дължина, но с почти еднакъв дизайн. До платформата се достига чрез външни стълби.

      

С конструкцията си от стомана и стъкло офис комплексът създава чувство за лекота и прозрачност. Редуващите се остъклени и затворени елементи по фасадите образуват обединяващия мотив на сградите. За подобряване на климатичните условия е добавен втори остъклен слой на 50 см от повърхността на зданията, както и басейн с вода на повърхността на плинта. Изпарението на водата предизвиква адиабатен процес, който има охлаждащ ефект.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Пери България ЕООД

Световен лидер в производство и доставка на високотехнологични системни решения за изграж…