Фирмата „Пайплайф България“ ЕООД е част от компанията „Пайплайф“ с централа в Австрия и е дъщерна фирма на „Винербергер“, Австрия. Заводът в Ботевград произвежда следните тръби: двуслойни коругирани полипропиленови тръби Pragma; полиетиленови напорни тръби тип Aqualine RC; трислойни PVC тръби тип KG; тръби от PVC-U, обогатени с карбон тип Solid Pipe; еднослойни компактни гладкостенни тръби от PVC тип PVC compact, както и системи за транспортиране на отпадъчни води.

Двуслойни коругирани полипропиленови тръби Pragma

ИНОВАЦИИ

Немалка част от усилията на „Пайплайф“ са насочени към това да покаже, че има цялостно решение за управлението на атмосферните води, запазващо баланса в природата. На водещо изложение за технологии, свързани с околната среда, компанията представи най-новите възможности за управление на дъждовната вода – системата Raineo.

„Пайплайф“ неизменно следва стремеж към новаторство и висока скорост на изпълнение.

 ОТНОШЕНИЕ КЪМ ОБРАЗОВАНИЕ

  • Организирани посещения на учениците от Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“, специалност ВиК, в завода на „Пайплайф“ в Ботевград;
  • Теоретично-практически демонстрации;
  • „Пайплайф“ е участник в Сезон 1 и Сезон 2 на Академия Лидерите;
  • Алекс Харабедян, управител на „Пайплайф България“, лектор в „Лидерите, които строят“.
Алекс Харабедян, управител на „Пайплайф България“, в „Лидерите, които строят“

СОЦИАЛНА ОТГОВОРНОСТ

„Ние не сме най-великите, но нашите клиенти са.“

Мисията на компанията е да подобри качеството на живот с помощта на високо стойностни решения за водния и енергиен поток и опазване на околната среда.

„Пайплайф България” ЕООД успешно приключва сертифицирането си по международния стандарт ISO 9001:2008 (набор от изисквания за регламентиране на правила, които управляват дейността на организацията в аспекта качество) и е притежател на Сертификат № BG15650Q. В обхвата на системата за управление на качеството са включени всички дейности по отношение на производство и продажби, които гарантират съществуването на организацията и удовлетворението на нейните клиенти.

Работещата Система за управление на качеството (СУК) предоставя на клиента продукт/услуга с постоянно качество. Това е важно, защото само със стриктен контрол може да се повиши качеството на материалите, които се влагат в инфраструктурата.

РОЛЯ НА КОМПАНИЯТА ЗА РЕГИОНА

Инвестицията в завода на „Пайплайф“ в Ботевград е ключова за региона, основно поради местоположението си – централно място на Балканите. Инсталираните в него мощности са сериозни, тъй като идеята е да обслужва огромен пазар – България, южна Румъния, северна Гърция, Сърбия, Македония, Черна гора, Косово и Албания. Предполагаемият обем на необходимата продукция е доста сериозен и може да бъде сравняван с пазар като Полша.

РЕАЛИЗИРАНИ ОБЕКТИ

Системите „Пайплайф“ намират успешно приложение както в общинския и индустриален сектор, така и в частното строителство.

Сред по-новите реализации на компанията е безшумна канализация за бизнес сградата „Риал Сайт“ в София, осигурена от най-висококачествените продукти на ПАЙПЛАЙФ – системите Master 3 и PPMaster. Master 3 е използваната система и при новата офис сграда на фирмата SEVAN в гр. Бургас.

 

Бизнес сграда „Риал Сайт“, гр. София
Безшумни канализационни тръби Master 3

При цялостния ремонт на Националния дворец на културата са използвани ново поколение от сигурни и надеждни тръбни системи.

Сградната канализационна система на „Резиденшъл парк София“ ЕООД, безшумната канализация и полипропилен за водопровод Silverline на City Clinic, канализационната мрежа на гр. Белене също са сред реализираните обекти на компанията… и още много.

PPR Silverline

ГОЛЕМИНА НА ЕКИП

„Пайплайф“ става най-новият член на групата през 2005 г. като търговско дружество със седалище в гр. Пловдив. През август 2010 г. компанията основава 30-тия си поред завод в България, гр. Ботевград.

Екипът на компанията се състои от 80 човека. 40 от тях са заети в производството, 10 в администрацията, а 30 са инженерите и търговците, ангажирани с работа с клиенти, строители, инсталатори, проектанти и търговци на едро.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Компании

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Проведе се Residential forum 2022
Предизвикателствата пред жилищното строителството по време на криза

Residential forum – дискусионен форум, който събра на едно място експертите в сферат…