Производителят на бои и латекси с марката Levis ежегодно представя водещите цветови тенденции в бранша

София (България) – Slough (United Kingdom), 3 април 2014

Водещият световен производител на бои, лакове и латекси AkzoNobel, познат в България с марките си Levis и Dulux, всяка година представя своите прогнози и доминиращата идея, която вдъхновява и обединява пет ключови цветови тенденции.

Актуалните нагласи оказват решаващо влияние върху типа цветове, които са популярни в момента. „Да отключим потенциала!“ е вдъхновяващата концепция за тази година, през която търсим отговори и избираме неочаквани, вълнуващи цветове, които да стимулират обновлението.

Цветовите палитри на 2014-та са съставени от сложни, нееднозначни нюанси, създадени от смесването на различни цветове. Тези тонове имат интригуващото качество да се променят в зависимост от това с какво се съчетават и така дават възможност за неограничен брой нови комбинации. Водещият „Цвят за 2014-та“, според експертите на Levis, е именно такъв междинен нюанс, съчетаващ перфектно естествената хармония на зеленото със спокойствието на синия цвят.

 

Всеки ще намери нещо по свой вкус сред основните тенденции на годината, формулирани за марката Levis „Тиха революция“, „По мярка“, „Градски фолклор“, „Тайната градина“ и „Действай!“. Петте палитри са демонстрирани нагледно не само в интериора, но и в архитектурата и допълващите елементи на дизайна.

Цветовата гама "Тиха Революция" на Levis е изключително изтънчена с комбинациите си от дискретни нюанси и полутонове. Този избор създава спокойна и балансирана среда, като резултат от интелигентното използване на цветове, естествени материали и изчистени архитектурни решения. Простотата на идеите сътворява красиви вътрешни пространства, които са непретенциозни, но оригинални. 

 

 

Нищо не е по-подходящо от белите тонове, когато целта е модерен и просторен интериор. Рискът от тягостна стерилност може лесно да бъде избегнат с добавянето на едва доловими нюанси. Дори най-суровите цветове притежават специфична деликатност – откриваме я, вглеждайки се в ситните камъчета и изсушените от слънцето раковини.

Палитрата на "По мярка" е зряла и премерена, и се допълва перфектно от естествени материали като тъмно дърво, мрамор, корк, както и от бетон. "Интровертната“ й същност е базирана на вглъбена иновативност, която изгражда неочаквани интериори. Места, които нямат за цел да се "изтъкват", а да удовлетворяват нашите постоянно променящи се нужди по нови и неочаквани начини.

"По мярка" е конструирана от подчертано неутрални тонове. Нюанси с цвят на шпакловка, мазилка и тухли, дават преобладаващата част на цветовата схема, обогатена с дълбоки и плътни тонове като тъмен изумруд и бордо. Ярките акценти в синьо-зелено, алено или охра, са най-малките, но съществени щрихи, внасящи подчертан графичен ефект.

"Градски фолклор" е тенденция на Levis, която улавя позитивното от миналото и го запазва в осъвременен стил. Нейните ведри и силни нюанси, въпреки че изглеждат познато, имат свеж и нов вид. Комбинацията на близки тонове като червена джанка и бордо и добавянето на изненада чрез контраст с охра или петролно светло-синьо, персонализират интериора по необикновен начин.

Цветовете са вдъхновени от приветливите модели, бродирани с кръстат бод, ярките орнаменти на руските матрьошки, светлата и весела украса на Скандинавия и разкошните тъкани от Индия, Южна Америка и Китай.

"Тайната градина" е очарователна тенденция, която изследва възможностите за улавяне на неуловимото, за преследване на бляна. Форалните мотиви са ключови за тази тенденция, но не като ярки, пищни цветове, а по-скоро чрез деликатни, ненатрапчиви нюанси и фрагменти.

Палитрата е изградена от меки, забулени тонове – цвят на зрели сливи, почти неутрални тонове на люляк и деликатния нюанс на гълъбoво-сиво. Зелените тонове са разнообразни – от тъмен смърч до дискретните пастелни нюанси на мента – помагащи да се създаде успокояващ "тон върху тон" ефект. Неутралните цветове са важни тук, но те винаги са оцветени с лекото докосване на роза или лавандула.

Крехки и ефирни материи като муселин, дантела и матирано стъкло допълват цялостния вид, а дървото е най-подходящият материал, чрез който да внесем външния свят в дома си и да създадем своя тайна градина, дори в сърцето на града.

Тенденцията "Действай!" зарежда с енергия и жизнерадост и е за всички, които искат да създадат нещо, просто за забавление, сами или с малко помощ.

Тази палитра казва "Стани и го направи!". Тя е като бензин с високо октаново число, динамична смесица от цветове, в която всичко е позволено. Тенденцията на Levis е за дръзки хора, които ще изберат противопоставянето, контраста и смесването, създаващо истински цветен бунт.

 

Искрящото лимоново и интензивното синьо-зелено застават редом до ярко изумрудено, лайм, виолетово и огнено оранжево. Сините тонове в тази палитра са разнообразни: моряшко синьо, ултрамарин, небесно синьо и бледо цианово – за всеки има по нещо.

–––––––––––––––––––––

За AkzoNobel:

Индустриалният концерн AkzoNobel е създаден в далечната 1646 г. и благодарение на дългогодишния си опит и традиции, в наши дни е лидер на световния пазар на декоративни покрития.

Портфолиото на компанията включва добре познати марки като Levis, Dulux, Sikkens и Trimetal, предлагани в повече от 80 държави. Всички продукти, произведени от AkzoNobel имат гарантирано високо качество, изключителни защитни възможности и покривна способност. Продуктите са екологично чисти и са сертифицирани по международния стандарт EN 13300.

50,000 служители на AkzoNobel в целия свят са посветени на мисията да предоставят иновативни продукти и технологии, в отговор на нарастващите изисквания на съвременния, динамично променящ се свят.

Повече информация – на корпоративния уебсайт на адрес www.akzonobel.com

За Вамко ООД:

Вамко“ ООД е създадена през 1994 г. Година по-късно, фирмата става изключителен представител и вносител на продуктите на водещия световен производител на бои, лакове и латекси – AkzoNobel, като предлага на българския пазар продуктите с търговските марки Levis, Sikkens, Dulux и Trimetal.

През 1995 г. „Вамко“ ООД стартира изграждането на магазинна мрежа за търговия на дребно.

Към днешна дата COLOR HOME е верига от 12 магазини в 6 български градове, предлагащи богата продуктова гама от латекси, фасадни и декоративни бои и мазилки, грундове и китове. Концепцията на COLOR HOME е да бъде обезпечен целия процес на интериорно и екстериорно боядисване.

Повече информация ТУК

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…