В Национална агенция „Пътна инфраструктура“ бяха отворени ценовите оферти за изпълнител на консултантските услуги при строителствтото на ЛОТ-1 от автомагистрала „Струма“ в участъка от Долна диканя до Дупница, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Най-ниската цена за надзор е предоставило обединението ДЗЗД „Инфраструктура магистрални пътища“ на стойност 269 400 лв. без ДДС. Според пътната агенция офертата на този участник е с 55,95 на сто по-благоприятна в сравнение със средната цена на всички останали, взети заедно. Затова комисията ще изисква от него подробна писмена обосновка за начина, по който е образувана офертната цена.

Най-високата оферта е на Обединение „Струма 2011“ , в което влизат „Мот Макдоналд“ от Великобритания и „Екоинженеринг“ от Кърджали. Офертата им многократно надхвърля най-ниската и възлиза на 1 370 000 лв. без ДДС.

ЛОТ-1 от автомагистрала струма е с дължина от близо 17км, а прогнозната стойност за изграждането му е 100 млн. лева. При проектирането са предвидени  два пътни възела и 15 големи съоръжения, между които е и корекция на река, минаваща през трасето.

Ето и останалите оферти от за изпълнение на строителния надзор (в лева) :

Карта на сегашния път Дупница-Долна Диканя

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…