Председател

Арх. Дафина Барфончовска е проектант, проучвател, оценител и преподавател с над 40 годишен опит в областтна на опазване на архитектурното наследство. Сред по-значимите й проекти са: план за опазване и управление на гр. Несебър (като част от колектив); застроителни планове на с. Арбанаси, с. Гърмен, Никополис ад Неструм, кв. 6-ти участък в гр. Габрово, проект за археологически парк “Западна порта на Сердика” – гр. София. Арх. Барфончовска е съучредител на Форум културно наследство и в това си число активен застъпник на опазването на културното наследство.

 

Членове жури

 

Арх. Цветомир Ценков е докторант към катедра “История и теория на архитектурата”, УАСГ – “Интегриране на археологическо наследсво в съвременна градска среда”. С опит в областта на устройственото планиране, преподавателската дейност, културните маршрути и архитектурното проектиране, арх. Ценков е сред активните млади специалисти в областта на опазване на архитектурното наследство в България.

 

 

Арх. Петкана Бакалова е архитект и управител на “Архитектура и наследство”  ООД, гр. Пловдив. Сред по-известните й проекти са: музей на Панагюрското златно съкровище, средновековна крепост с. Мезек, античен и средновековен град Перперикон. Арх. Бакалова е заместник-председател на Камарата на архитектите в България, член на ИКОМОС и сдружение “Архитекти на наследството”. Неведнъж е показвала активна гражданска позиция по въпросите на наследството, особено на гр. Пловдив – Небет тепе, Тютюневите складове и др.

 

Арх. Габриела Семова – Колева е председател на управителния съвет на Дружество “Архитектурно наследство” и председател на ИКОМОС България.  С дългогодишен проектантски опит в НИПК. Хоноруван преподавател в УАСГ, гр. София – катедра “История и теория на архитектурата”. Управител на архитектурно студио Архитекти Семова-Колева-Колин-Конаклиев ООД.

 

 

Арх. Тим Риениц е управител на Градска култура на строене (StadtBauKultur), северен Рейн-Вествалия. Архитект Риениц посвещава живота си на изследванията, предаването на знания и диалога за съвременните проблеми в архитектурата и градоустройството, като куратор и писател. Арх. Риениц е и хоноруван преподавател в Техническия Университет в Мюнхен и лектор в Многопрофилен Технически Университет Цюрих.

 

Източник: danbg.com

Още за фестивал „Дни на архитектурното наследство“ можете да прочетете тук…

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Арх. Павел Янев: интериорният дизайн от идеята до изпълнението
Новият уебинар на Novas Artes ще се проведе на четвърти юни

Третото събитие на Novas Artes ще се проведе следващия четвъртък, четвърти юни. След като …