Председател

Арх. Дафина Барфончовска е проектант, проучвател, оценител и преподавател с над 40 годишен опит в областтна на опазване на архитектурното наследство. Сред по-значимите й проекти са: план за опазване и управление на гр. Несебър (като част от колектив); застроителни планове на с. Арбанаси, с. Гърмен, Никополис ад Неструм, кв. 6-ти участък в гр. Габрово, проект за археологически парк “Западна порта на Сердика” – гр. София. Арх. Барфончовска е съучредител на Форум културно наследство и в това си число активен застъпник на опазването на културното наследство.

 

Членове жури

 

Арх. Цветомир Ценков е докторант към катедра “История и теория на архитектурата”, УАСГ – “Интегриране на археологическо наследсво в съвременна градска среда”. С опит в областта на устройственото планиране, преподавателската дейност, културните маршрути и архитектурното проектиране, арх. Ценков е сред активните млади специалисти в областта на опазване на архитектурното наследство в България.

 

 

Арх. Петкана Бакалова е архитект и управител на “Архитектура и наследство”  ООД, гр. Пловдив. Сред по-известните й проекти са: музей на Панагюрското златно съкровище, средновековна крепост с. Мезек, античен и средновековен град Перперикон. Арх. Бакалова е заместник-председател на Камарата на архитектите в България, член на ИКОМОС и сдружение “Архитекти на наследството”. Неведнъж е показвала активна гражданска позиция по въпросите на наследството, особено на гр. Пловдив – Небет тепе, Тютюневите складове и др.

 

Арх. Габриела Семова – Колева е председател на управителния съвет на Дружество “Архитектурно наследство” и председател на ИКОМОС България.  С дългогодишен проектантски опит в НИПК. Хоноруван преподавател в УАСГ, гр. София – катедра “История и теория на архитектурата”. Управител на архитектурно студио Архитекти Семова-Колева-Колин-Конаклиев ООД.

 

 

Арх. Тим Риениц е управител на Градска култура на строене (StadtBauKultur), северен Рейн-Вествалия. Архитект Риениц посвещава живота си на изследванията, предаването на знания и диалога за съвременните проблеми в архитектурата и градоустройството, като куратор и писател. Арх. Риениц е и хоноруван преподавател в Техническия Университет в Мюнхен и лектор в Многопрофилен Технически Университет Цюрих.

 

Източник: danbg.com

Още за фестивал „Дни на архитектурното наследство“ можете да прочетете тук…

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Ърбатон търси решения за пространството пред НАГ
Предстои двудневна работилница за подобряване на градската среда

През този уикенд, на 22 и 23 февруари, в Студио ПроЖектиране ще се проведе двудневна работ…