Skip to main content
search

Светът, който населяваме днес, е изграден от човечеството в продължение на дълги години. Постоянните иновации улесняват начина ни на живот. Те ни осигуряват лесен достъп до местоположение, информация и всичко друго, което желаем. Така бавно, но сигурно все повече се отдалечаваме от природата, която е нашият дом. Откъсването на хилядолетната връзка с нея ни разделя от нашата истинска същност.

Запазването на хармонията между съвременния ни начин на живот и природата е от изключителна важност за нас и нашето бъдеще.

Барбали и ECOCOCON Ви предоставят прекрасна възможност да се запознаете отблизо с всички възможности, които могат да направят Вашия дом по-близък до природата.

На 24-ти и 25-ти април ще се проведе конференция на тема „Системи за строителство с естествени материали”. Локацията е „Културен център G8”. В събитието ще има и интернационално участие, което още повече ще допринесе за обогатяването на познанията на всички участници.

Първият ден на събитието ще бъде изцяло посветен за обучение за архитекти, конструктори, инженери и всички други специалисти от строителния бранш, които искат да обогатят познанията си в тази сфера. Темата е „Особености при проектирането и строителството с модулни панели от слама „ECOCOCON”, Литва”.

Къща с естествени материали, обект на “Барбали”

Лекцията ще се проведе на английски език, а лектор ще бъде архитект Bjorn Kierulf – норвежки архитект, който практикува в Словакия и е специализиран в проектирането на пасивни къщи. Неговата компания Createrra е построила над 50 пасивни къщи през годините. Той е имал и удоволствието да презентира на „Интернационалната конференция за пасивни къщи”, а днес е модератор на „Passivhaus Forum”. Лекцията започва от 10:00 и ще продължи до 15:00 часа. Можете да се запишете за участие до 20-ти април с такса от 70 лева.

През втория ден ще се проведат шест лекции на различни интересни теми. Тук могат да се включат всички любители и ентусиасти, които искат да създадат своите домове с естествени материали и да осигурят не себе си и семействата си една екологична и здравословна среда на обитаване.

Къща от сламени бали Homenest.

Пъвата лекция отново ще се проведе на английски език от архитект Bjorn Kierulf, а темата ще бъде „Строителство на къщи с модулни панели от слама “ECOCOCON”, Литва”. Тя ще започне в 10:00 и ще продължи до 11:00 часа. Веднага след нея програмата продължава с презентация на тема „Пасивни сгради от естествени материали” с лектор арх. Веселин Веселинов.

След обедната почивка програмата продължава с още вълнуващи теми. Презентацията от 13 часа е на тема „ Здравословен и екологичен дом от естествени материали” и ще бъде водена от арх. Ива Делова и арх. Лина Йотова от „Асоциация за строителство с естествени материали” и Homenest.

Следващият лектор ще бъде арх. Георги Георгиев. Неговата презентация ще бъде на тема „Строителство с естествени материали – традиции и съвременно приложение” и ще продължи от 14 до 15 часа.

Сламени панели от ECOCOCON.

Веднага след това следва Иван Димов от „Спонец”. От 15:00 до 16:00 часа той ще говори за  „Строителство на сгради по система „EKOPANELY”, Чехия”.

Последната лекция за конференцията и деня ще се проведе от 16:00 часа от експерти от „Brezza di colori”. Те ще обсъдят темата за „Видове мазилки в строителството на сгради с естествени материали и техники за тяхното полагане“, в която област са специалисти с дългогодишен опит.

Ако искате да научите повече за техниките, материалите и принципите за проектиране и строителство с естествени материали, все още имате шанс да се включите. За да бъдете част от конференцията, можете да се запишете до 20.04 с такса от 30 лева.

Очакваме Ви!

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна - съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.

Остави коментар

Close Menu