Skip to main content
search

Загубите от корозията в икономически и екологичен аспект възлизат на 3-4% от брутния вътрешен продукт на индустриализираните страни. Около 30% от тях могат да се спестят чрез прилагане на знания за контрол, превенция и отстраняване на тези процеси. Влиянието на корозията върху металите в почти всяка среда и щетите, която тя ежегодно нанася, налагат предприемането на работещи и доказани подходи. Конференцията Corrosion Prevention Balkans ще се фокусира точно върху тази тема.

Международната конференция ще се проведе на 28-ми и 29-ти юни в град Пловдив.

В нея могат да участват специалисти от различни области, които са засегнати от този проблем. Събитието ще бъде съпътствано и от изложение със същата тематика. Целта на изявата е да се популяризират практическите ползи от прилагане на иновативни технологии, методи и продукти за защита от корозия. В конференцията ще вземат участие водещи експерти от девет държави – Австрия, България, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Полша, Чехия и Хърватия. Те ще споделят своя богат опит и знания във връзка с належащия проблем.

За да се осъществява контрол върху корозията, е необходимо да се анализират факторите за нейното възникване, да се прилагат ефективни методи на превенция, а когато настъпи – да се направи адекватна оценка как най-рентабилно и бързо могат да се отстранят щетите.

По време на конференцията участниците ще имат възможността да обогатят своите познания свързани с темата, да научат нови и ефективни решения за превенция и за борба с този проблем. Доброто познаване и прилагане на тези практики водят към избягването на разходи за поддръжка и обновяване на съоръжения, инсталации и сгради, както и на удължаване срока на тяхната експлоатация. Събитието е и една много добра възможност да се създадат полезни делови контакти с фирми, асоциации и институти.

“Проблемът с корозията често се подценява от хората от бизнеса и държавни институции.“

Това споделя един от лекторите – проф. д-р Шмит (президент на Международния съвет по корозията, член на Борда на Световната организация по корозия). Той ще анонсира нов електрохимичен измервателен уред за онлайн мониторинг на корозията. Д-р Ернинг (Федерален институт за изследване и тестване на материали, Германия) ще говори за необходимостта от тестване на тежките метали във водата. Делегатите ще се запознаят с любопитни данни за основните фактори, предизвикващи корозия  на тръбопроводи и резервоари за суров нефт. Лектор от Австрийския изследователски институт по химия и технологии ще представи иновативно покритие за индустриален тунел.

Интересна ще е и презентацията на Субраманиам Ражу от Cathodic Corrosion Control Ltd, Великобритания. Той ще акцентира върху метод за пряка оценка на външната корозия – на базата на който може да се вземе точно решение какъв ремонт е необходим. Катодна защита, антикорозионни системи и защитни покрития, пясъкоструйно оборудване и камери за бластиране също ще са сред дискутираните теми. В специално обособена зона няколко компании ще покажат и новото от своята продуктова гама.

„Станете част от Corrosion Prevention Balkans – бизнесът ви се нуждае от знания и нови решения, а не от излишни разходи за ремонти.”

Тук можете да се регистирате за участие като до 6-ти юни е валидна специална отстъпка.

Повече информация можете да получите на: www.viaexpo.com.

Зекие Емин

Архитект и изследовател със страст към историята, културното наследство и неговото адекватно преизползване и интегриране в реалностите на ХХI век. Вярва, че архитектурата е прякото отражение на човешката история. Тя е вечна - съществува физически от древността до наши дни. Аналогично писането е прякото отражение на нашите мисли и единственият начин да ги запазим във времето.

Остави коментар

Close Menu