„Рейнарс Алуминиум Белгия” постоянно развива своите пожароустойчиви решения. Фирмата предлага сертифицирани системи за огнеупорни алуминиеви дограми и фасади във варианти на пожароустойчивост до 30 или до 60 мин.
Системата за пожароустойчиви врати и прозорци CS77 FP EI 30 и EI 60 предлага разнообразие от конфигурации, давайки на архитектите опции при проектирането: единични и двойни врати, самостоятелни или комбинирани с фиксови елементи, евакуационни врати с антипаник обков, офисни преградни стени и др.
Системата за окачени фасади Reynaers CW50FP EI 30 и EI 60 е напълно съвместима с конвенционалните 50 милиметрови фасади на „Рейнарс”. Пожароустойчивостта се постигна посредством специални стоманени вложки в носещите профили. Така се запазва същият външен дизайн на профилите и се улесняват архитектите в процеса на проектиране.

Част от богатата продуктова гама на „Рейнарс Алуминиум” е серията димоотвеждащи люкове SE, едно от най-завършените в бранша решения за естествено извеждане на дима и топлината в случай на пожар (NSHEV съгласно EN 12101-2).
При пожар натрупаните в сградата дим и топлина са най-опасни за хората. В допълнение, нагорещеният въздух има свойството да се издига бързо, което води до по-висок риск от срутване и големи щети. Димоотвеждащите люкове на „Рейнарс” са снабдени с автоматичен детектор за контрол на концентрацията на дима в помещенията, както и с електромеханично задвижване. При сработването на системата люковете автоматично се отварят, позволявайки на топлината и дима да бъдат изведени възможно най-бързо от помещенията.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…