По-високо от Бурж Халифа ще се издига кулата в град Джеда.Построяването и ще е поредното доказателство за икономическата мощ на арабите.

57c5e7926198ff1c886ef93d4c90da3e

Новият гигант на Арабския полуостров е по проект на Ейдриън Смит и Гордън Гил, създатели и на построената вече в Дубай Бурж Халифа, висока 828 метра.
Според проекта Kingdom Tower ще бъде построена на свещено за мюсюлманите място-центъра на провинция Мека, град Джеда, върху площ от 530 хиляди квадратни метра.Освен хотел, в сградата ще има офиси, жилищни апартаменти и търговски център.Около нея ще се изгради цял нов град.
Първоначалните планове, небостъргачът да е висок една миля (1,6 км) претърпяват промяна след проучване на почвения слой.
Принцът на Саудитска Арабия –Алуалид бин Талал е решен да реализира проекта, като вече е сключена сделка с ,,Бин Ладен Груп” за 4,6  милиарда саудитски реала(1,23 милиарда долара).
Пред медиите принцът, който е най-богатия човек в Близкия изток, коментира че инвестира в страната си, а точната височина на сградата засега остава в тайна.
Построяването на кулата , ще е поредното доказателство за икономическата мощ на арабите пред останалия свят.Очаква се стойността на целия проект да възлезе на 30 милиарда долара За Kingdom Tower са предвидени 1,2 милиарда долара.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Новини

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Изискванията, които налагат обществените сгради
Арх. Павел Янев споделя какво трябва да знаем преди старта им

Павел Янев днес като гост-автор ни споделя какво стрябва да знаем преди старта на строител…