Проектът на архитектурно бюро Тони Фретон за новото британско посолство във Вършава успешно комбинира висока сигурност с цялостно остъкление, минималистична философия и естетика. Издължената триетажна сграда, заобиколена от постройки в неокласически стил, е строго геометрична.
Партерният етаж има обществени функции и предоставя пространство за различни мероприятия и изложби, както и кафене с изглед към градината. Администрацията на посолството е разположена на първия етаж, а жилището на посланника – на последния.
Журито похвали идеята за изцяло остъклена фасада на посолството, тълкувайки я като символ на откритост към държавата домакин, без обаче да се пренебрегва сигурността на посетителите и служителите. Това е постигнато с двойна фасада и устойчиво на експлозии остъкление. Благодарение на детайлното проектиране е постигната една опростена визия въпреки високите изисквания за сигурност.

„Стъкленото посолство” оставя следа в оформянето на архитектурата с високи изисквания за сигурност.

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Hobelix
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

YTONG с нова гама блокове за зидане
Ксела България представи новите строителни материали от серията

„КСЕЛА България“ ЕООД като водещ производител на строителни материали непрестанно се стрем…