zaglavno

Облицоването и полагането на керамични покрития се е наложило в практиката като особено предпочитан начин за изпълнение на различни по големина площи на открито и закрито в болшинството жилищни, обществени, търговски и бизнес сгради. Това обаче не винаги се явява лесна задача и често поражда нежелани неприятности в процеса на тяхната експлоатация.

Възможни проблеми и тяхното решение

Без значение от това какъв вид настилка сме избрали за нашия проект, експлоатационното качество и дълготрайната надеждност на покритието до голяма степен се предопределят от професионалния избор на лепило за нейния монтаж. В стремежа си да гарантираме крайния резултат и да се застраховаме от всякакъв вид неприятности по време на експлоатацията на облицовката, е желателно да работим само и единствено с продукти с изпитани свойства, решаващи потенциални проблеми, свързани с:

  • Влиянието на външната среда:

Агресивните атмосферни, механични или химични натоварвания, са един от факторите, застрашаващи в най-голяма степен стабилността на керамичните повърхности. Поради тази причина, възлова характеристика на лепилото, което се прилага е неговата безкомпромисна якост.

1

  • Структурните напрежения и тяхното въздействие:

За да се преодолее негативното въздействие на структурните напрежения върху керамичните облицовки, се изисква работата с продукт, характеризиращ се със свръх висока еластичност. По този начин се гарантира свойството на лепилния слой да поема възникналите напрежения и движения в основата или облицовката, елиминирайки риска от компрометиране на останалите компоненти от керамичната система.

2

  • Рисковете на критичните повърхности и деформируемите основи:

Особено предимство на продукта, с който се работи се явява свойството му да осигурява перфектна адхезия към всякакъв вид критични повърхности и деформируеми основи. Това свойство, елиминира възможността от последващо отлепване на положеното покритие при вибрации и деформации в основата, като по този начин спестява ненужни разходи и множество неприятности, свързани с възстановяване на компрометираните площи.

3

  • Особеностите на неабсорбиращите облицовки и гладки повърхности:

Спецификата на стъклокерамиката, интериорното и фибростъкло, гранитогреса, изкуствения камък и други видове неабсорбиращи повърхности, изисква полагането им само и единствено с помощта на продукти, гарантиращи изграждането на стабилна връзка между основата и полаганата облицовка, която да притежава максимална якост и увеличена еластичност.

4

Всички изброени заплахи за устойчивостта и надеждната експлоатация на керамичните облицовки и покрития намират своето ефективно решение с флагмана в професионалната серия лепила за плочки и керамика на МАРИСАН – ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM.

ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM – високоеластично хай-тек решение с безкомпромисно действие5

Системите за полагане на керамични покрития ТЕРАФЛЕКС® на МАРИСАН са се утвърдили като синоним за предпочитан избор и са в основата на множеството награди за качество, с които компанията бива отличена през годините.

Премиум решението в серията – ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM се явява предпочитано решение за полагане на керамичните облицовки при редица крупни проекти от жилищното и обществено строителство. Продуктът се налага устойчиво на пазара, благодарение на своята безкомпромисна надеждност. Явен индикатор за това са лабораторно изпитаните качества като например коефициента за начална якост от над 2 N/mm2.

Едно от най-големите предимства на ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM е неговата свръх висока еластичност. Сигурен индикатор за това са резултатите от провежданите изпитвания и независими лабораторни тестове. Еластичността на лепилния слой, постиган с ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM е категоризирана с клас S1 според стандарта EN 12004 (лепило, подлагащо се на деформация). Благодарение на това свойство, лепилният слой абсорбира възникващите структурни напрежения и запазва стабилността на керамичното покритие.

Като символ на първокласните характеристики и надеждните свойства на ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM служат и други класове за оценка в съответствие с установените стандарти като например:

  • Намалено плъзгане (клас T според EN 12004)
  • Удължено отворено време (клас E според EN 12004)
  • Много добро сцепление (клас C2 според EN 12004)

Изпитаната устойчивост на агресивни атмосферни влияния, прави ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM идеален избор за приложение при балкони, тераси, покриви и други открити помещения, както и върху площи с подово отопление. Екстремната якост на продукта, го прави идеално решение за изпълнение на керамични покрития в силно натоварени площи като например обществени сгради, търговски и бизнес центрове и други. ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM е подходящ избор и при полагане на керамика по фасадите на сградите, гарантирайки устойчивостта и дълготрайността на създадената връзка. Специфичните характеристики на лепилото позволяват приложението му по метода „плочка върху плочка“ и върху други неабсорбиращи облицовки върху деформируеми и критични основи, както в интериора, така и екстериора. Устойчивостта на лепилния слой на тежки напрежения и агресивни влияния от външната среда, превръщат ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM в предпочитано решение за приложение при басейни и постоянно влажни помещения.

6

ТЕРАФЛЕКС® PLATINIUM притежава и разновидност в бяло, с която ефектно и професионално могат да се полагат прозрачни, полупрозрачни, светли, както и чувствителни към оцветяване облицовъчни материали.

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог http://blog.marisanbg.com.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от m.yordanova
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Успешен първи цикъл от обучението на Академия Лидерите

Началното двуседмично обучение на Академия Лидерите премина успешно! Проведоха се по една …