Златна Панега Цимент АД е част от Групата Титан Цимент и е един от основните производители на качествен цимент в страната. Компанията има бетонови възли в шест града, от които три от най-големите, като се планира разширение в бъдеще. Фирмата работи върху разкриване на нови кариери за чакъл и пясък. Успехът на фирмата се дължи на използването на най-добрата съществуваща производствена технология и ноу-хау.

 

За първи път в България е произведен цимент на територията на село Златна Панега през 1907 г. В близост до местното езеро Глава Панега една италианска компания изгражда малка циментова фабрика, която съществува до 1923 г. Циментът бил с добро качество и бил използван за строителството на Централните софийските хали, пристанище Варна, катедрален храм „Св. Александър Невски” и много други архитектурни забележителности, които датират от началото на 20 век и имат национално значение.

 

Между 1923 и 1947 г. компанията произвежда хидравлична вар. След национализацията тя разширява дейността си и започва производството на цимент марки 150 и 200. През 1966 г. фабриката е закрита и на днешната територия на завода в Златна Панега се откриват 5 нови циментови линии. През 1998 г. след приватизацията заводът е купен от „Хайделберг Цимент“, а през 2004 г. е продаден на Група „Титан Цимент“.

 

Титан модернизира завода, като за момента инвестициите възлизат на близо 250 000 лева, с цел подобряване оперативната ефективност и намаляване вредния ефект върху околната среда. Подобренията включват: възстановяване на втората линия за производство на клинкер, инсталиране на нови хибридни филтри за двете пещи, нова вертикална мелница за смилане, нова опаковъчна и палетизираща машина, нов силоз за клинкер, изграждане на водопречиствателна станция, подмяна на старата водопроводна инсталация и замяна на всички стари филтри с нови, инсталация за производство на алтернативни горива и др.

 

 

Представяне на бъдещата работна среда;

 • Динамична, международна работна среда, в която работи млад екип от опитни професионалисти.
 • Безопасна работна среда. Осигуряването на безопасни и здравословни  условия на труд е най-важният и основен приоритет на компанията.
 • Стабилна и перспективна бизнес среда, с възможност за работа по предизвикателни и иновативни проекти
 • Високотехнологична работна среда, с автоматизирани и модерни технологични съоръжения
 • Среда, осигуряваща позитивна и открита комуникация
 • Среда, в която поставяме фокус върху екипната работа и дух, окуражаваме креативността и новите идеи
 • Корпоративна среда, в която изграждаме лидерски качества и умения, и работим заедно върху обучението и развитието на нашите служители и стажанти
 • Среда, в която екипът на компанията постоянно работи за постигане на високи стандарти за качество

Уеб сайт: http://www.titan.bg

Заредете още от v.dimova
 • Пайплайф България ЕООД

  Пайплайф България ЕООД е част от Компанията „Пайплайф”, дъщерна фирма на „Винербергер” – А…
 • АУСТРОТЕРМ БЪЛГАРИЯ ЕООД

  Austrotherm е специалист във висококачествените топло- и шумоизолационни продукти от EPS и…
 • БАУМИТ БЪЛГАРИЯ ЕООД

  Баумит България” ЕООДе австрийска компания (част от „Шмид Индустри Холдинг”), производител…
Load More In Производство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Броени дни остават до финала на “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”

Финалът на етапа наближава и при нашите фасади става все по-горещо.След няколко дни ще обя…