Златна Панега Цимент АД е част от Групата Титан Цимент и е един от основните производители на качествен цимент в страната. Компанията има бетонови възли в шест града, от които три от най-големите, като се планира разширение в бъдеще. Фирмата работи върху разкриване на нови кариери за чакъл и пясък. Успехът на фирмата се дължи на използването на най-добрата съществуваща производствена технология и ноу-хау.

 

За първи път в България е произведен цимент на територията на село Златна Панега през 1907 г. В близост до местното езеро Глава Панега една италианска компания изгражда малка циментова фабрика, която съществува до 1923 г. Циментът бил с добро качество и бил използван за строителството на Централните софийските хали, пристанище Варна, катедрален храм „Св. Александър Невски” и много други архитектурни забележителности, които датират от началото на 20 век и имат национално значение.

 

Между 1923 и 1947 г. компанията произвежда хидравлична вар. След национализацията тя разширява дейността си и започва производството на цимент марки 150 и 200. През 1966 г. фабриката е закрита и на днешната територия на завода в Златна Панега се откриват 5 нови циментови линии. През 1998 г. след приватизацията заводът е купен от „Хайделберг Цимент“, а през 2004 г. е продаден на Група „Титан Цимент“.

 

Титан модернизира завода, като за момента инвестициите възлизат на близо 250 000 лева, с цел подобряване оперативната ефективност и намаляване вредния ефект върху околната среда. Подобренията включват: възстановяване на втората линия за производство на клинкер, инсталиране на нови хибридни филтри за двете пещи, нова вертикална мелница за смилане, нова опаковъчна и палетизираща машина, нов силоз за клинкер, изграждане на водопречиствателна станция, подмяна на старата водопроводна инсталация и замяна на всички стари филтри с нови, инсталация за производство на алтернативни горива и др.

 

 

Представяне на бъдещата работна среда;

  • Динамична, международна работна среда, в която работи млад екип от опитни професионалисти.
  • Безопасна работна среда. Осигуряването на безопасни и здравословни  условия на труд е най-важният и основен приоритет на компанията.
  • Стабилна и перспективна бизнес среда, с възможност за работа по предизвикателни и иновативни проекти
  • Високотехнологична работна среда, с автоматизирани и модерни технологични съоръжения
  • Среда, осигуряваща позитивна и открита комуникация
  • Среда, в която поставяме фокус върху екипната работа и дух, окуражаваме креативността и новите идеи
  • Корпоративна среда, в която изграждаме лидерски качества и умения, и работим заедно върху обучението и развитието на нашите служители и стажанти
  • Среда, в която екипът на компанията постоянно работи за постигане на високи стандарти за качество

Уеб сайт: http://www.titan.bg

Остави коментар с Facebook

Заредете още от v.dimova
Load More In Производство

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Броени дни остават до финала на “ФАСАДА НА СЕЗОНА – ЛЯТО 2017”

Финалът на етапа наближава и при нашите фасади става все по-горещо.След няколко дни ще обя…