Архитектурата представлява комплексна симбиоза между наука и изкуство, която отразява в себе си проявленията на човешкото въздействие върху средата, неговите специфични потребности и създава поле за социална интеракция. А кое оформя първото ни впечатление за една сграда?

Несъмнено фасадата създава „визитната картичка“ на всеки строителен обект, прави го разпознаваем и оформя градския силует.

Кое кара една фасада да оживее истински?

Освен хармоничното съчетание на обеми и изискания премерен детайл, основа за възприемането й оформя нейното цветово решение и използвани материали. Търсенето на индивидуалност води до разнообразни фасадни оформления, които често са предизвикателна задача за изпълнение. Допускането на компромис между финишен слой и топлоизолация е немислимо, а често многослойните покрития затрудняват строителния процес. Освен устойчивост при експлоатация, трябва да се търси и разумна цена на използвания материал и технология.

Искате свободно да моделирате повърхността, да получите невероятни ефекти и същевременно да имате добра топлоизолация на Вашата сграда? Оказва се, че е напълно постижимо!

 

Гледната точка на експертите

С Баумит КреативТоп можете да изберете от цели 758 цвята, комбинирани с визия на повърхността посредством съчетание на шестте възможни структури.

Защото фасадата е от значение!

 Искате фасадата Ви да изглежда бетонова, дървена, метална или рустикална и въпреки това да бъде перфектно изолирана? С Баумит КреативТоп и малко тренирана сръчност можете да постигнете невероятни ефекти върху топлоизолационни системи. Освен цветове и текстура от ново измерение, покритието Ви предлага и по-специфични ефекти. Всеки може да изобрети своя собствена и неповторима визия на повърхността посредством свободно моделиращата се мазилка!

Еднофамилна къща, гр. Пловдив | Крайно покритие: Баумит КреативТоп Файн

Баумит Лазур предлага 8 матови транспарентни тоналности, които се нанасят върху основните цветове. Боите Металик създават невероятно пресъздаване на титан, платина, сапфир, смарагд, злато, рубин, бронз и азурит. Транспарентни покрития Баумит Блясък се предлагат с фини или едри блестящи частици, с които фасадата Ви ще засияе!

Много архитекти и дизайнери предпочитат съвсем гладки повърхности по фасадата или в интериора. Не е тайна, че това се постига много трудно. За тях Баумит разработи три нови продукта от моделиращите се мазилки КреативТоп – Варио, Перла и Силк.

 

Съвети за отличен резултат

За да получите желания резултат, основата трябва да бъде достатъчно суха, здрава и подравнена – мръсотия, прах и нездраво закрепени частици трябва да бъдат отстранени. Бетоновите елементи трябва да бъдат почистени от кофражни масла. Хоризонтални покриващи елементи като подпрозоречни дъски, капаци на парапети и т.н. трябва да бъдат монтирани, съответно наместени, преди започване на измазването.

Важна подробност е, че температурата на въздуха, основата и материала по време на полагането и съхненето му не трябва да бъде под +5°С и над +30°С. При преработката и до пълното втвърдяване на мазилката трябва да се избягват директно слънчево греене, дъжд или вятър. Подробности за всичко останало ще откриете в ръководството за полагане. Към всяка техника е създадено кратко видео, което я онагледява.

Ако Ви предстои ново строителство или реновиране и искате да постигнете индивидуален и впечатляващ резултат, Баумит има точното решение за Вас! Развихрете въображението си с безкрайните творчески възможности на КреативТоп!

 

Вижте тук предложенията на БАУМИТ.

 

Остави коментар с Facebook

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

8 идеи как да обновим балкона си
Нека се погрижим за парченцето от апартамента си отвън

Всичко започна, когато измих прозорците си. Това е едно от нещата, които вечно отлагам и н…