Архитектурата представлява комплексна симбиоза между наука и изкуство, която отразява в себе си проявленията на човешкото въздействие върху средата, неговите специфични потребности и създава поле за социална интеракция. А кое оформя първото ни впечатление за една сграда?

Несъмнено фасадата създава „визитната картичка“ на всеки строителен обект, прави го разпознаваем и оформя градския силует.

Кое кара една фасада да оживее истински?

Освен хармоничното съчетание на обеми и изискания премерен детайл, основа за възприемането й оформя нейното цветово решение и използвани материали. Търсенето на индивидуалност води до разнообразни фасадни оформления, които често са предизвикателна задача за изпълнение. Допускането на компромис между финишен слой и топлоизолация е немислимо, а често многослойните покрития затрудняват строителния процес. Освен устойчивост при експлоатация, трябва да се търси и разумна цена на използвания материал и технология.

Искате свободно да моделирате повърхността, да получите невероятни ефекти и същевременно да имате добра топлоизолация на Вашата сграда? Оказва се, че е напълно постижимо!

 

Гледната точка на експертите

С Баумит КреативТоп можете да изберете от цели 758 цвята, комбинирани с визия на повърхността посредством съчетание на шестте възможни структури.

Защото фасадата е от значение!

 Искате фасадата Ви да изглежда бетонова, дървена, метална или рустикална и въпреки това да бъде перфектно изолирана? С Баумит КреативТоп и малко тренирана сръчност можете да постигнете невероятни ефекти върху топлоизолационни системи. Освен цветове и текстура от ново измерение, покритието Ви предлага и по-специфични ефекти. Всеки може да изобрети своя собствена и неповторима визия на повърхността посредством свободно моделиращата се мазилка!

Еднофамилна къща, гр. Пловдив | Крайно покритие: Баумит КреативТоп Файн

Баумит Лазур предлага 8 матови транспарентни тоналности, които се нанасят върху основните цветове. Боите Металик създават невероятно пресъздаване на титан, платина, сапфир, смарагд, злато, рубин, бронз и азурит. Транспарентни покрития Баумит Блясък се предлагат с фини или едри блестящи частици, с които фасадата Ви ще засияе!

Много архитекти и дизайнери предпочитат съвсем гладки повърхности по фасадата или в интериора. Не е тайна, че това се постига много трудно. За тях Баумит разработи три нови продукта от моделиращите се мазилки КреативТоп – Варио, Перла и Силк.

 

Съвети за отличен резултат

За да получите желания резултат, основата трябва да бъде достатъчно суха, здрава и подравнена – мръсотия, прах и нездраво закрепени частици трябва да бъдат отстранени. Бетоновите елементи трябва да бъдат почистени от кофражни масла. Хоризонтални покриващи елементи като подпрозоречни дъски, капаци на парапети и т.н. трябва да бъдат монтирани, съответно наместени, преди започване на измазването.

Важна подробност е, че температурата на въздуха, основата и материала по време на полагането и съхненето му не трябва да бъде под +5°С и над +30°С. При преработката и до пълното втвърдяване на мазилката трябва да се избягват директно слънчево греене, дъжд или вятър. Подробности за всичко останало ще откриете в ръководството за полагане. Към всяка техника е създадено кратко видео, което я онагледява.

Ако Ви предстои ново строителство или реновиране и искате да постигнете индивидуален и впечатляващ резултат, Баумит има точното решение за Вас! Развихрете въображението си с безкрайните творчески възможности на КреативТоп!

 

Вижте тук предложенията на БАУМИТ.

 

Заредете още от Кристин Джалова
Load More In Архитектура

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Виж още

Архитектурни разходки: Дряновският кРай
За архитектурата на Възраждането, майстор Колю Фичето и... още

Срещам се с Ники Карагьозов от Дестинация Дряново в отпускарска, но все така забързана Соф…